|

TEOG Lise 3. Nakil tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG nakilleri

TEOG lise 3. Nakil tercih sonuçları ne zaman açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından devam eden nakil işlemleri ile ilgili tüm detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. TEOG lise nakillerinin sonuncusu 2 Eylül tarihinde sona erecek. Teog nakil tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve ayrıntılı açıklamaları buradan görebilirsiniz.

Yeni Şafak
00:01 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:09 - 31/08/2016 Çarşamba
Diğer
TEOG 3. Nakil tercih sonuçları

öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. Liselere yerleşecek olan öğrenciler isteğe bağlı olarak 3. Nakil tercihlerini yapıyor. Peki TEOG 3. Nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise nakilleri ile ilgili tüm tarihleri açıkladı. Öğrenciler ve veliler nakil sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden öğrenebilecek. İşte tüm detaylar.



TEOG ÜÇÜNCÜ NAKİL DÖNEMİ


Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos'ta başlayacak. 2 Eylül'de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül'de duyurulacak.



öğrenmek için tıkla (Açıklandığında bu linkte olacak)



LİSE NAKİL İŞLEMLERİ


Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.



15 Ağustos: Boş kontenjan ilanı



15-19 Ağustos: 1. Nakil Dönemi



19 Ağustos: 1. Nakil Sonuçları



22-26 Ağustos: 2. Nakil Dönemi



26 Ağustos: 2. Nakil sonuçları



29 Ağustos-2 Eylül: 3. Nakil Dönemi



2 Eylül: 3. Nakil sonuçları



TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.



Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.



Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.



Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.



TERCİH YAPMAYAN ÖĞRENCİ NE OLACAK?


Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül'e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.



TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?


8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.



9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.



Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullarbelirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.



«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.



TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada, TEOG yerleştirme sonuçlarının bir gün erken açıklanacağını duyurmuştu.



Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edildi.



Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.



E-okul girişi nasıl yapılır?


E-Okul

girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından

e-okul

öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.



TEOG KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?


8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.



E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?


E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.



E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.



E-Okul Şifre alma işlemleri neler?


E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.



E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;



Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.



Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.



Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.



Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;



Devamsızlık durumu,



Sınav, proje ve davranış notları,



Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,



Gelişim raporları,



Karne notları.



E OKUL VBS sistemini oldukça basittir. Veliler öğrencilerin not durumunu ve devamsızlık gün sayısını takip etmek için hazırlanan güzel bir programıdır. E –okul veli bilgilendirme sistemi ile hangi işlemler yapılabilir ve ne gibi bilgilere ulaşmak mümkün.



E-okul uygulamasına web üzerinden ve mobil uygulamasını akıllı telefonlara indirip kullanmak oldukça kolay. E- okul mobil uygulaması için Google Store mağazından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.



E-okul uygulamasının ne olduğunu özetleyecek olursak, e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.



TEOG lise 3. Nakil tercih sonuçları

ne zaman açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından devam eden nakil işlemleri ile ilgili tüm detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. TEOG lise nakillerinin sonuncusu 2 Eylül tarihinde sona erecek. Teog nakil tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve ayrıntılı açıklamaları buradan görebilirsiniz.

#TEOG
#MEB
#TEOG 3. nakil sonuçları
#TEOG tercih sonuçları
#lise nakilleri
#e-okul
8 yıl önce