|

TEOG Matematik soruları ve cevapları! Matematik sorularını PDF olarak indir

TEOG Matematik sorularını ve cevaplarını sizler için hazırladık. Matematik sınavından dert yanan öğrenciler, soruların cevaplarına ve videolu çözümlerine EBA üzerinden ulaşabilecekler. Sizler de en çok zorlanılan sınavın sorularını ve cevap anahtarını merak ediyorsanız haberimizin ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
10:10 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 10:11 - 28/04/2017 Cuma
Diğer
TEOG Matematik soruları ve cevap anahtarı
TEOG Matematik soruları ve cevap anahtarı

TEOG Matematik soruları ve cevapları erişime açıldı. 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavında zorluğuyla dikkat çeken sınavların başında Matematik sınavı geldi. Öğrenciler ise düşüncelerini sosyal medyadan paylaşırken bir yandan da cevap anahtarını araştırdılar. MEB ise resmi açıklamayı yaptı. İşte TEOG Matematik soruları ve cevap anahtarı…

TEOG ikinci dönem sınavları değerlendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin girdiği ikinci dönem TEOG ortak sınavının ikinci dönem sınavları 26-27 Nisan 2017 tarihinde tüm Türkiye genelinde öngörülen 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.Öğrenciler birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden sınava girdi. İkinci oturumda ise Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girdi. Her bir dersin sınavı, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, 09.00, 10.10 ve 11.20’de aynı anda başladı. Her ders sınavında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40’ar dakika verildi. Buna ek olarak öğrenciler 30’ar dakika dinlenme süresi kullandı.Sınav maratonun son bulmasıyla birlikte Uğur Okulları Akademik Kurul üyeleri de TEOG sorularını değerlendirdi.

Matematik Soruları

Uğur Okulları Matematik Bölüm Başkanı Zuhal Namlısoy da matematik soruları ile ilgili olarak, “TEOG 2 sınavında Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatına uygun, temel kazanım bilgisi içeren sorular sorulmuştur. Sorulardaki konu dağılımı 8. Sınıf müfredatının ilk ve son konuları arasındaki bütün konuları içermektedir. Geometri sorularında kareköklü sayıların kullanılması gibi sorularda konular arası geçişler yapılmıştır. Sınavda, bilginin ve akıl yürütmenin bir arada kullanıldığı dikkatli okunulması gereken soruların yanı sıra her öğrencinin çözebileceği açık, net ve anlaşılır sorular sorulmuştur. Sonuç olarak beklenen düzeyde bir sınav oluşturulmuştur” şeklinde konuştu.


#TEOG
#TEOG Matematik soruları
#TEOG cevap anahtarı
7 yıl önce