|

TEOG soruları açıklandı mı? 26-27 Nisan 2017 TEOG 2. dönem soruları ve cevapları için tıkla

TEOG soruları açıklandı mı? MEB tarafından 26-27 Nisan tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları soruları ve cevapları öğrenciler tarafından merak ediliyor. TEOG soruları hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
23:59 - 26/04/2017 Wednesday
Güncelleme: 00:28 - 27/04/2017 Thursday
Diğer
TEOG soruları açıklandı mı? 26-27 Nisan ​2017 TEOG 2. dönem soruları ve cevapları
TEOG soruları açıklandı mı? 26-27 Nisan ​2017 TEOG 2. dönem soruları ve cevapları

TEOG soruları açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında 8. sınıflara yönelik

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak. TEOG sınavına giren yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci soruların ve cevapların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. TEOG ile ilgili son gelişmeleri ve detaylı açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

TEOG soruları açıklandı mı?

26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan TEOG sınavı soruları ve cevapları, sınavların tamamlanmasının ardından açıklanacak. TEOG soruları EBA üzerinden 27 Nisan Perşembe günü saat 14.00'da yayımlanması bekleniyor.







TEOG ilk gün oturumu yapıldı-
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının ilk oturumu başladı.TEOG ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının ilk oturumu saat 09.00’da başladı. 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sınavlara 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katılıyor. Sınavlar, yurt içinde 970 merkezde 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda düzenleniyor. Sınavlarda yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de gerçekleşecek. Teneffüs araları ise 30 dakika olacak. Öğrenciler, bugünkü ilk oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına girecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli 20 soruluk testlerden sorumlu olunacak. Her bir ders için sınav süresi 40 dakika olacak.Öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken, veliler ise dışarıda heyecanla çocuklarını beklediler. Türkçe sınavını tamamlayıp teneffüse çıkan öğrenciler heyecanlı olduklarını belirterek, Türkçe sınavının kolay geçtiğini, zorlanmadıklarını ifade ettiler.Çocuklarını dışarıda bekleyen veliler de çocuklarının başarısı için ellerinden geleni yaptıklarını, heyecanla sınavı bitirmelerini beklediklerini kaydettiler.
Ebeveynlere TEOG uyarısı-

Aileleri TEOG sınavı öncesinde uyaran Rehberlik Öğretmeni Hande Karakol, "Çocuklarınızın üzerinde sınav başarısı için bir baskı oluşturmayın. Öğrencinin yaşadığı stres sınav başarısını etkiler" dedi.1 milyonun üzerinde ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin iyi bir liseye girmek için katıldığı ikinci dönem TEOG ortak sınavlarının ilk gün oturumları sona erdi. Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (İzmir Sağlık Koleji) Rehberlik öğretmenleri Hande Karakol ve Hatice Soydoğan, TEOG sınavına girecek öğrencilere ve velilerine önemli uyarı ve hatırlatmalarda bulundu. TEOG’un öğrencilerin geleceğinde önemli bir basamak olduğunu belirten Hande Karakol, "Bu bir sınav. Çocuklarımızın hayatında önemli bir basamak. Çocuklarımızın geleceğine açılan tek çıkış kapısı değil. Bunu bilmek, farkında olmak, çocuklarımızın üzerinden önemli bir yükü kaldıracaktır. Onların başarısında en önemli etkenlerden birisi sınav stresidir. Biz bu küçük farkındalıkla sınav stresini biraz olsun azaltabiliriz" diye konuştu."Tüm olumsuzlukları unutun"TEOG sınavı öncesinde öğrencilerin başarılarını artıracak önerilerde bulunan Hatice Soydoğan, "Sınav öncesinde mutlaka erken yatın. Sınav hazırlıklarınızı yapın. Ders çalışmayın. Sınav günü kahvaltınızı yapın. En önemlisi bu sadece bir sınav. Evet hayatımızdan önemli bir basamak. Ancak bunun gibi bir çok basamak var. Tüm olumsuzlukları unutun. Sadece sınava odaklanın" şeklinde konuştu.

#TEOG
#TEOG soruları ve cevapları
#MEB
#Ortak sınavlar
#Teog 2. dönem sınavları
#Sınav soruları ve cevap anahtarı
7 years ago
default-profile-img