|

TEOG Türkçe soruları ve videolu çözümleri 2017

TEOG Türkçe soruları ve videolu çözümleri resmen açıklandı. TEOG Türkçe sorularının kolay olduğunu belirten öğrenciler, resmi cevaplara da ulaştı. Takıldığı sorusu olanlar ise videolu çözümlerle soruların cevaplarını net bir şekilde öğrendi. İşte TEOG Türkçe soruları ve videolu çözümleri...

Yeni Şafak
10:01 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 10:03 - 28/04/2017 Cuma
Diğer
TEOG Türkçe soruları
TEOG Türkçe soruları

TEOG Türkçe soruları ve videolu çözümleri EBA üzerinden erişime açıldı. 26-27 Nisan tarihlerinde 1 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşen TEOG sınavının soruları ve cevapları açıklandı. Öğrenciler, soruların resmi cevaplarına EBA üzerinden ulaşabiliyor. İşte TEOG Türkçe soruları ve videolu çözümleri…

TEOG ikinci dönem sınavları değerlendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin girdiği ikinci dönem TEOG ortak sınavının ikinci dönem sınavları 26-27 Nisan 2017 tarihinde tüm Türkiye genelinde öngörülen 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Öğrenciler birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden sınava girdi. İkinci oturumda ise Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girdi. Her bir dersin sınavı, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, 09.00, 10.10 ve 11.20’de aynı anda başladı. Her ders sınavında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40’ar dakika verildi. Buna ek olarak öğrenciler 30’ar dakika dinlenme süresi kullandı.

Sınav maratonun son bulmasıyla birlikte Uğur Okulları Akademik Kurul üyeleri de TEOG sorularını değerlendirdi.

Türkçe Soruları

Türkçe soruları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Uğur okulları Türkçe Bölüm Başkanı Handan Büke, “TEOG 2 Türkçe sınavındaki sorular MEB müfredatına ve kazanımlarına bağlı kalınarak sorulmuştur. 20 Türkçe sorusunun kazanım dağılımı şöyledir; Sözcük ile sözün cümleye kattığı anlamlar ve söz sanatları: 3 Soru, Cümlede anlam ilişkileri ve özellikleri ile cümlenin metne katkısı: 3 Soru, Paragrafta anlam; yapı, yardımcı düşünce, ana düşünce, şiirde hakim olan duygu, metinde anlatıcı kişi, metnin dil ve anlatımı: 7 Soru, Anlatım biçimleri ve düşünceyi geliştirme yolları: 1 Soru, Yazınsal türler: 1 Soru, Dilbilgisi kazanımlarından cümlede vurgulanan öge, eylemde çatı ve cümle türleri:3 Soru, Yazım bilgisi kazanımlarından de/da’ nın yazımı: 1 Soru, Noktalama işaretleri kazanımlarından: 1 Soru. Bu sorulardan dil bilgisi soruları genel bilgi düzeyini yoklayacak tarzdadır. Bilgi ve dikkat düzeyi yeterli olan öğrencilerin kolaylıkla yapabileceği tarzdadır. Anlam bilgisi soruları ise her yıl olduğu gibi sınavın büyük bir kısmını oluşturmuştur. Metinlerde açık ve anlaşılır bir dil kullanılmıştır. Metinlerin uzunluğu orta düzeydedir. Kolaylıkla sonuca ulaşılabilir tarzda hazırlanılmıştır. TEOG 1 sınavına göre daha kolay sorulara yer verilmiştir. TEOG1 Türkçe sınavındaki soruların kazanım dağılımıyla TEOG 2 Türkçe sınavındaki soruların kazanım dağılımı benzer niteliktedir. TEOG 2 sınavı, sorulardaki konu dağılımı bakımından incelendiğinde TEOG 1 sınavının konularını içerdiği ve TEOG 2 kazanımları içinde yer alan ‘cümle türleri, eylemde çatı, cümle vurgusu, cümlenin ifade ettiği anlamlar ve cümlede hakim olan duygu’ konularına da yer verildiği görülmüştür. TEOG sınavı kazanımlarından deyim-atasözü-özdeyiş ve fiilimsi sorularına yer verilmediği görülmüştür. TEOG 2 sınav soruları beklenen tarzda gelmiş olup herhangi bir sürprize yer verilmemiştir” dedi.

#TEOG
#TEOG Türkçe soruları
#TEOG Türkçe cevap anahtarı
7 yıl önce
default-profile-img