|

THY’de 211 kişinin işine son verildi - İşte THY'nin o açıklaması

Türk Hava Yolları, 211 kişinin iş akitlerinin sonlandırılmasına karar verildiğini açıkladı. Türk Hava Yolları'ndan (THY) konu ile ilgili yapılan açıklamaları haberimizden inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:01 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:23 - 25/07/2016 Pazartesi
IHA

Türk Hava Yolları, 211 kişinin iş akitlerinin sonlandırılmasına karar verildiğini açıkladı. Türk Hava Yolları (THY), bünyesinde çalışan 211 kişinin işine son verildiğini bildirdi. Şirket, yapılan açıklamada demokrasinin korunması hususunda üzerine düşen sorumluluğu her şartta yerine getirmeye devam edileceğini belirtti.



Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Hava Yolları çalışanı 211 kişinin iş akitlerinin sonlandırılmasına karar verilmiştir. 22.07.2016 tarihi itibariyle gerçekleştirilen mezkûr iş akitlerinin feshedilmesi gerekçeleri arasında; işletmesel gereklilik, verimsizlik, performans yetersizliği ve de ülkemizin ve şirketimizin güvenliği ve çıkarlarına ters düşecek her türlü tutum ve davranışlar kapsamında FETÖ yapılanmasına müzahir olmak yer almaktadır.



Türk Hava Yolları, gerçekleşen darbe girişimi sonrasında tüm aile fertleri ile birlikte ve de kahraman milletimizin bir parçası olarak, planlanan hain kurguyu bertaraf etmede ve demokrasinin korunması hususunda üzerine düşen sorumluluğu her şartta yerine getirmeye devam edecektir.


Saygılarımız ile kamuoyunun bilgisine sunarız".



THY'de atama


Türk Hava Yolları A.O. Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına Dr. Murat Şeker atandı.


Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği, Türk Hava Yolları A.O. Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına Dr. Murat Şeker'i atandığını duyurdu. Yapılan açıklamada; ortaklığın yönetim kurulunca, Türk Hava Yolları A.O. Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına Coşkun Kılıç'ın yerine Dr. Murat Şeker'in atanmasına karar verildiği kaydedildi.


Dr. Murat Şeker kimdir?


2000 yılında Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Dr. Murat Şeker, 2002 yılında Sabancı Üniversitesi'nden Ekonomi Master derecesini ve 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Minnesota Üniversitesi'nden Ekonomi alanında doktora derecesini almıştır. Tüm eğitim programlarını yüksek şeref derecesiyle tamamlayan Şeker, doktora eğitimi süresince Ekonomik Büyüme ve Kalkınma, Para ve Bankacılık, Kamu Finansmanı alanlarında dersler vermiştir. Şeker, 2008-2011 yılları arasında ABD'de Dünya Bankası'nın Finansal ve Özel Sektör Gelişimi Başkan Yardımcılığı altında Girişimcilik Araştırma Bölümü'nde Analist, 2011-2013 yılları arasında yine Dünya Bankası'nın aynı Başkan Yardımcılığı altında İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik Bölümü'nde Ekonomist olarak görev almıştır.


Eylül 2013'te Türkiye'ye dönerek Ziraat Bankası'nda Yatırımcı İlişkiler Bölümü Başkanı olarak çalışmaya başlayan Şeker, Ağustos 2014 tarihinden itibaren Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı olarak görevine devam etmiştir. Dr. Murat Şeker, Ziraat Bankası bünyesinde; Ziraat Yatırım, Ziraat Hayat ve Emeklilik, Ziraat Sigorta şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. İş hayatının yanı sıra akademik çalışmalarına da devam eden Şeker, 2015 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinde yarı zamanlı eğitmen olarak çalışmaktadır.



#THY
#FETÖ
#THY işten çıkarma
8 yıl önce
default-profile-img