|

'Tokat yazması' Japonya'da tanıtılacak

Japonya'da 'Türk Oyaları' adıyla bir kitap yayınlayan yazar İkumı Nonaka, üzerine oyaların işlendiği Tokat yazmasını araştırmak üzere kente geldi.

Yeni Şafak
11:17 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 08:19 - 4/11/2016 Cuma
Diğer

Türkiyenin değişik bölgelerinde yaptığı araştırmalar sonucu Japonya'da 'Türk Oyaları' adıyla bir kitap yayınlayan yazar İkumı Nonaka, bu oyaların işlendiği Tokat yazmasını araştırmak üzere kente geldi. Yazar Nonaka burada arkadaşı Satoko Navihava ile birlikte Vali Cevdet Canı ziyaret etti. Yazar Nonaka iğne oyaları üzerine yaptığı çalışma esnasında, üzerine oya işlenen yazmaların dikkatini çektiğini ve bu yazmaların nasıl yapıldığını araştırmak için Tokata geldiğini söyledi.


Tokat yazmacılığının 600 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, yazmacılık türünün en güzel örneklerinin Tokatta verildiğini belirten Vali Cevdet Can ise, Tokat yazmasının ününün Japonyaya kadar ulaşmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Vali Can, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne de talimat vererek, Ikumı Nonaka ve Satoko Navihavaya Tokat yazmasının yapılışını öğrenmeleri noktasında destek olunmasını istedi.


Vali Can, ziyaretin anısına konuklarına Tokata özgü ürenler takdim ederken, Japon Yazar Ikumı Nonaka da Vali Cana kendisine ait olan 'Türk Oyaları' kitabını hediye etti.



#Tokat yazması
#Japonya
#İkumı Nonaka
7 yıl önce