|

Tokat'ta köy minibüsü uçuruma devrildi: 1 ölü, 14 yaralı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde köy minibüsünün uçuruma devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
22:32 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:39 - 27/03/2017 Pazartesi
AA
Tokat'ta köy minibüsü uçuruma devrildi: 1 ölü, 14 yaralı
Tokat'ta köy minibüsü uçuruma devrildi: 1 ölü, 14 yaralı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde köy minibüsünün uçuruma devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Alınan bilgilere göre, İbrahim Yağcı (33) yönetimindeki 60 M 5050 plakalı minibüs, Alan köyü Kestane Mahallesi yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 200 metrelik uçuruma yuvarlandı.



Minibüste bulunan Asiye Soymaz (47) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada sürücü ile araçta bulunan Asiye Soymaz (39), Abdullah Yağcı (27), Mustafa Soymaz (62), Osman Soymaz (9), Mürsel Soymaz (40), Asiye Soymaz (39), Hanife Şimşek (34), Elif Şimşek (7), Burak Şimşek (3), Ahmet Soymaz (41), Şaban Soymaz (54), Umut Can Yağcı (9) ve Hatice Soymaz (25) yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesine kaldırıldı.



Genç gazetecinin acı günü - Tokat'ın Reşadiye ilçesinde gazeteci Hasan Ay'ın annesi Seher Ay (65) son yolculuğuna uğurlandı.


Tokat Devlet Hastanesinde bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilen Seher Ay, evinde aniden rahatsızlanması sonucu hayatını kaybetti. Ay'ın cenazesi ikindi namazına müteakiben Reşadiye ilçesine bağlı Taşlıca Köyünde toprağa verildi. Cenazeye Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, basın mensupları ile yakınları ve köylüler katıldı. Evli ve 6 çocuk annesi Ay'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.



İki kardeş dede ve ninesini yangından kurtardı - Tokat'ın Erbaa ilçesinde 15 yaşındaki Eylem ve 13 yaşındaki Celal Maden evde çıkan yangın sırasında uyuyan dedesi ve ninesini kapıyı kırarak girdikleri evden son anda kurtararak dışarı çıkardı. Osman Gazi Mahallesi, Ülker Sokak'ta bulunan Celal Maden'e (75) ait iki katlı evde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın çıkan evin ikinci katında oturan Eylem ve Celal Maden dedesi ve ninesinin yaşadığı kattan dumanlar yükseldiğini gördü. Eylem ve Celal kapıyı çalıp dedesi ve ninesini uyandırmaya çalıştı. Dede ve nine uyanmayınca Celal ve Fatma evin kapısını kırarak yanan eve girdi. Dede ve ninesini yanan evden dışarıya çıkaran iki kardeş büyük bir kahramanlık örneği sergiledi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Evde maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.



#Erbaa
#Tokat
#trafik kazası
7 yıl önce