|

TOKİ kura sonuçları tam listesi! TOKİ Kayaşehir kura sonuçları (toki.gov.tr )

2+1 konutları TOKi kura sonuçları listesi yayımlandı. 1+1 ve 3+1 TOKİ Kayaşehir kura çekimi ise bugün yapılacak. TOKİ kura başvuruları, kura çekilişi ve TOKİ Kayaşehir kura çekimi toki.gov.tr resmi adresi üzerinden bilgilendirmeleri yapılıyor. TOKİ kura sonuçları canlı olarak Halkalı'da yapıldı. İşte TOKİ kura sonuçları tam listesi...

Yeni Şafak
11:35 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:08 - 5/10/2017 Perşembe
Diğer
TOKİ Kayaşehir kura sonuçları listesi yenisafak.com'da.
TOKİ Kayaşehir kura sonuçları listesi yenisafak.com'da.

TOKİ Kayaşehir kura sonuçları tam listesi yayımlandı. 1+1 ve 3+1 konutları için TOKİ kura çekimi ise bugün gerçekleştirilecek. TOKİ kura çekilişi canlı olarak izle-nebilir. Binlerce vatandaşın ev hayali gerçek oluyor. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Kayaşehir'de başlatmış olduğu yatay yapılaşma projesi dahilinde 1.892 Adet 1+1, 2+1 ve 3+1 konutları için 05-20 Eylül 2017 tarihlerinde başvurular alındı. Kura çekiliş günü ise 4-5 Ekim tarihleri olarak açıklanmıştı. 2+1'lik konutlar için yapılan canlı TOKİ kura çekimi canlı sonuçları tam listesi toki.gov.tr adresi üzerinden yayınlandı. İşte TOKİ kura sonuçları tam listesi!

TOKİ KURA SONUÇLARI ÇEKİMİ NEREDE YAPILACAK?

belli oluyor. İstanbul Kayaşehir 1.892 Adet Konut Projesinde 05-20 Eylül 2017 tarihleri arasında başvurular alınmış olup, hak sahipliği ve konut belirleme kurası 4-5 Ekim 2017 tarihinde Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirilecektir.
TOKİ KURA ÇEKİMİ CANLI:
TOKİ KONUT FİYATLARI NE KADAR?

Başvuru sahipleri, satışa sunulan projeler kapsamında yer alan konut tiplerinden sadece birisi için başvuru yapabilecek. TOKİ Kayaşehir 2017 projesinde satışa çıkan dairelerin minimum ve maksimum fiyatları şu şekilde belirlendi; 1+1 daireler 144 bin 755 TL ile 283 bin 87 TL, 2+1 daireler 220 bin 893 TL ile 411 bin 505 TL, 3+1 daireler ise 339 bin 43 TL ile 477 bin 334 TL.


EV ALMAYA HAK KAZANANLARIN SÖZLEŞMESİ 16 EKİM'DE

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden, %25 veya %40) başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 16 Ekim – 07 Kasım 2017 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş. İkitelli Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.



TAKSİTLER SÖZLEŞME BAŞLADIKTAN BİR AY SONRA

Taksit ödemeleri, sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır. İlk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2018 tarihinden itibaren

TOKİ KONUT BAŞVURULARI İÇİN NE KADAR BAŞVURU YAPILDI?

TOKİ Kayaşehir kura çekilişi için orta gelir katmanı için satışa sundukları bin 892 sosyal konuta 39 bin 179 başvuru geldiğini aktaran Turan, 4 Ekim tarihinde 2+1 konutların, perşembe günü ise önce 3+1 konutların, sonrasında ise 1+1 tipi konutların kura çekilişlerinin gerçekleştirileceğini ifade etti.

TOKİ KONUTLARIYLA MAHALLE KÜLTÜRÜ CANLANACAK

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamalarda bulundu.

Turan, kura çekilişi gerçekleşecek bin 892 konutun 'mahalle konsepti' ile geliştirilmiş semt kültürünü barındırdığına dikkati çekerek, "Hepimizin aradığı, bu topraklara ait olan, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği, semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, 'mahalle kültürü' kavramında vücut bulan, dayanışmayla mutlu olacağımız sosyal yaşam alanlarıdır." ifadelerini kullandı.

Kayaşehir projesi ile mahalle kültürünün yaşayacağını belirten Turan, Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkanların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçları düşündük. değerlendirmesinde bulundu.


İSTANBUL KAYAŞEHİR EVLERİ ÖDEME PLANI

Projede alıcılara yüzde 25 peşin ödemelerde 120 ay, yüzde 40 peşin ödemelerde ise 144 ay taksit seçeneği sunuluyor.

Bu durumda 144 bin TL’lik 1+1 daire, 57 bin 902 TL peşin, ayda 603 TL taksitle 144 ay taksitle alınabiliyor.

Taksitler sabirt değil. Her 6 ayda bir kez memur maaş zammı oranında artırılıyor.

KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARINDA DAİRE BÜYÜKLÜKLERİ

Dairelerin büyüklükleri ise;

1+1 dairelerde 46-72 metrekare,

2+1 dairelerde 69-102 metrekare

3+1 dairelerde ise 102-127 metrekare arasında değişiyor.

KONUT SATIŞINDA HEDEF: 1,5 MİLYON

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, ekonomideki hareketliliğin olumlu yönde seyrettiğini belirterek, "Böyle gidersek konut satışlarında geçen yıla oranla yüzde 10'luk artış sağlarız. Geçen yıl 1 milyon 341 bin 453 konut satışı gerçekleşmişti, bu yıl konut satışında 1,5 milyonu yakalayabiliriz." dedi.

Gökçadır, yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün ülke ekonomisinin dinamosu konumunda olduğunu söyledi.

Geçen yıl inşaat sektörünün çok hareketli olduğunu anımsatan Gökçadır, 2017'nin de sektör açısından olumlu geçtiğini vurguladı.

Yılın 8 ayında satılan konut sayısının 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 7,68'lik artışla 890 bin 430'a ulaştığını anlatan Gökçadır, "Bu yıl nisan ayında referanduma gittik. Sonra ramazan ayı, tatil ayları derken 4 ay sakin geçti ama şimdi geçen yılki satışların üzerine çıkmış durumdayız. Özellikle geçen aydan sonra artan bir trend var. İstanbul'da son bir ayda konut satışlarında yüzde 100 artış görüyoruz." dedi.

"Konut satışlarının yüzde 10 artacağını öngörüyoruz"

Konut satışlarındaki artış oranının önceki yıllarda yüzde 28'lere kadar ulaştığını hatırlatan Gökçadır, şunları kaydetti:

"Geçen yıla göre konut satışlarının yüzde 10 artacağını öngörüyoruz ama önümüzdeki günler ne getirir bilemeyiz. Ekonomide beklentilerin üzerinde bir artış başladı. Gerek uluslararası kuruluşlar gerekse ülkemizdeki ekonomik belirleyici unsurlar büyüme artış oranını yüzde 6'ya kadar artırdılar. Eğer ekonomideki hareketlilik bu paralelde devam ederse konut satışlarında da artış gerçekleşecektir. Böyle gidersek konut satışlarında geçen yıla oranla yüzde 10'luk artış sağlarız. Geçen yıl 1 milyon 341 bin 453 konut satışı gerçekleşmişti, bu yıl konut satışında 1,5 milyonu yakalayabiliriz."

2+1 konutları TOKi kura sonuçları listesi yayımlandı. 1+1 ve 3+1 TOKİ Kayaşehir kura çekimi ise bugün yapılacak. TOKİ kura başvuruları, kura çekilişi ve TOKİ Kayaşehir kura çekimi toki.gov.tr resmi adresi üzerinden bilgilendirmeleri yapılıyor. TOKİ kura sonuçları canlı olarak Halkalı'da yapıldı. Tüm ayrıntıları yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.


#TOKİ
#TOKİ kura sonuçları
#TOKİ kura çekimleri
#TOKİ kura sonuçları listesi
#TOKİ canlı yayın
6 yıl önce