|

Trabzon’da yaz okulu başvuruları başladı! Trabzon haberleri

Trabzon haberleri: Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği yaz okuluna başvurular başladı.

Yeni Şafak
14:27 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 14:28 - 28/05/2017 Pazar
IHA
Trabzon’da yaz okulu başvuruları başladı
Trabzon’da yaz okulu başvuruları başladı

Büyükşehir Belediyesi’ne ait 5 ayrı merkezde yapılacak yaz okuluna öğrencilerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 8-14 yaş grubu öğrencilerin yararlanacağı ve Ortahisar İlçe Müftülüğü ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destek verdiği yaz okulu için kayıtlar 12 Haziran’da sona erecek. 16 branşta eğitim verilecek yaz okulunun 5 Eylül tarihinde sona ereceği belirtilirken, yaz okuluna katılan öğrencilerin tümüne çeşitli eğitim materyallerinin verileceği ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaz okuluna katılmak isteyen öğrencilerin nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte velilerinin nezaretinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ve yaz okulu uygulamalarının yürütüleceği TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı Kurs Merkezi, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ile Erdoğdu Gençlik Merkezleri’ne kayıt yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetişmelerine katkıda bulunmak için bu yıl ikincisini düzenleyecekleri yaz okulunun geçen yıl olduğu gibi yoğun ilgi göreceğine inandıklarını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Beş ayrı merkezde düzenleyeceğimiz yaz okulu ile çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, özgüvenlerini artırarak kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefledik. Sosyal belediyeciliğin gereklerinden biri olarak açtığımız bu yaz kurslarına 8-14 yaş grubu öğrencilerimizin ilgi göstereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yaz Okulunda akademik branşlarda Kur’an-ı Kerim, değerler eğitimi, ingilizce, drama, resim, satranç, bağlama, keman, gitar, ney, ahşap boyama, plastik çamur ve alçı şekillendirme, karate, teakwondo ve hızlı okuma teknikleri dersleri verilecek.
#Trabzon
#Trabzon Büyükşehir Belediyesi
#Yaz okulu
7 yıl önce
default-profile-img