|

Trabzonspor Bursaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Trabzonspor Bursaspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor sahasında Bursaspor'u konuk edecek. Zorlu mücadeleden galip ayrılmak isteyen iki ekip son hazırlıklarını tamamladı. Taraftarlarında merak ettiği konu ise maçın ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda olduğu. İşte Trabzon Bursa maçından tüm detaylar ve son gelişmeler.

Yeni Şafak
19:46 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 19:56 - 15/12/2017 Cuma
Diğer
​Trabzonspor Bursaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
​Trabzonspor Bursaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Trabzonspor Bursaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında
Trabzonspor
ile
Bursaspor
kozlarını paylaşacak. Medical Park Stadı'nda oynanacak zorlu mücadele 16 Aralık Cumartesi akşamı saat 19.30'da başlayacak. Trabzonspor Bursaspor maçı beIN Sports kanalından naklen yayınlanacak. İşte maç öncesi son durum.

Trabzonspor, Süper Lig'in 16. haftasında sahasında yarın Bursaspor ile karşılaşacak.

Medical Park Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Halis Özkahya, yönetecek.

Teknik direktör Rıza Çalımbay döneminde ligde ilk maçında Yeni Malatyaspor'a yenilen ancak ardından son 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak 16 puan toplayan bordo-mavililer, Bursaspor maçında da çıkışını sürdürmeyi hedefliyor.

Karadeniz ekibinde zorlu maç öncesi Mustafa Akbaş ve Jan Durica'nın sakatlıkları bulunuyor. Stoperde son haftalarda sıkıntı yaşayan bordo-mavililerde teknik direktör Rıza Çalımbay, sakatlığı geçen Uğur Demirok ile Hubocan'ı oynatmayı planlıyor.

Trabzonspor'un Bursaspor karşısına Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Hubocan, Mas, Onazi, Kucka, Olcay Şahan, Abdülkadir Ömür, N'Doye ve Burak Yılmaz, 11'i ile çıkması bekleniyor.

Karadeniz ekibinde zorlu maç öncesi Uğur Demirok, Kucka, Burak Yılmaz, Bero, Yusuf Yazıcı, Pereira, Mustafa Akbaş, Olcay Şahan ve Onazi kart sınırında yer alıyor.


Bursaspor’da Trabzonspor’a karşı 4 eksik

Bursaspor’da yarın Trabzonspor’a karşı oynanacak karşılaşmada 4 önemli eksik oyuncu bulunuyor.

Süper Lig’in geride kalan 15 haftasında topladığı 24 puanla 8. sırada yer alan yeşil-beyazlı ekip, 16. hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. 7 maçlık yenilmezlik serisini son oynadığı Fenerbahçe karşılaşmasında mağlup olarak bozan Timsah, bordo-mavili ekip karşısında sahadan 3 puanla ayrılarak üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

Bursaspor’da eksik çok

Bursaspor’da Trabzonspor’a karşı önemli eksik oyuncular bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Jorquera, Mikel Agu ve Jires Kembo’nun yanı sıra sarı kart cezalısı Aziz Behich yarınki mücadelede forma giyemeyecek. Önceki günkü antrenmanda sakatlık geçiren Badu’nun durumunun ise maç saati netlik kazanacağı bildirilirken, bir süredir sakatlığı bulunan Kubilay Kanatsızkuş’un durumunun da bugün yapılacak antrenmanın ardından belli olacağı öğrenildi.

Timsah’ta hedef mutlak galibiyet

Ligdeki 7 maçlık yenilmezlik serisini geçen hafta Fenerbahçe ile evinde oynadığı karşılaşmadan puansız ayrılarak bozan yeşil-beyazlılar, Trabzonspor’a karşı alacağı galibiyetle yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.


Batalla’dan kariyerinde en çok gol Trabzonspor’a karşı

Öte yandan Bursaspor’un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla’nın kariyerinde en çok Başakşehir ve Trabzonspor’a karşı gol sevinci yaşaması dikkat çekti. Yeşil-beyazlı forma ile Karadeniz ekibine karşı 11 resmi maçta görev alan yıldız isim, bu maçlarda rakip fileleri 5 kez havalandırmayı başardı. Bursaspor, Batalla’nın bordo-mavili ekibe karşı gol sevinci yaşadığı toplam 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Trabzonspor, 6 yıllık hasreti sonlandırmak istiyor

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında yarın sahasında Bursaspor'u konuk edecek Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde ligde 6 yıl sonra 5 maçlık galibiyet serisi yakalayacak.

Süper Lig'de teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde, 12. haftada sahasında Osmanlıspor'u 4-3, 13. haftada Demir Grup Sivasspor'u deplasmanda 2-1, 14. haftada Antalyaspor'u kendi evinde 3-0, 15. haftada da İstanbul'da Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup ederek üst üste 4 maç kazanma başarısı gösteren bordo-mavililer, Bursaspor karşısında da seriyi sürdürmek istiyor.

Bordo-mavililer, Bursaspor maçından galibiyetle ayrılması durumunda ligde 232 hafta sonra art arda 5 müsabakadan galibiyetle ayrılma sevinci yaşayacak.

- En son 2010-2011 sezonunda

Karadeniz ekibi, en son 82 puan topladığı 2010-2011 sezonunda 5 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

Bordo-mavili ekip, söz konusu sezonun 24. haftasında Beşiktaş'ı 2-1, Kasımpaşa'yı 1-0, Gençlerbirliği'ni 2-1, Atiker Konyaspor, Galatasaray ve Bursaspor'u da 1-0 mağlup ederek 6 maçlık galibiyet serisi başarısı göstermişti. Karadeniz ekibi, o dönemden bu yana aynı başarıyı tekrarlayamadı.

- Çubukçu: "Bursaspor maçı en önemli maçımız"

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde son haftalarda aldıkları sonuçla çıkışa geçmeyi başardıklarını söyledi.

Yakaladıkları galibiyet serisini sürdürmek istediklerini belirten Çubukçu, "Önümüzde çok önemli Bursaspor maçı var. Teknik heyet, oyuncular, hepimiz bu maçın bilincindeyiz. İnşallah bu seriyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Çubukçu, taraftarların da karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, "Onların bu ilgisi bizi memnun ediyor. Taraftarlarımızın desteğiyle bu maçtan iyi bir şekilde ayrılacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

#Trabzonspor
#Bursaspor
#Süper Lig
#maç hangi kanalda
#maç saat kaçta
#16. hafta
#futbol
#maç ne zaman
6 yıl önce
default-profile-img