|

Trabzonspor’da Zeki Yavru ile yollar ayrıldı-Trabzonspor haberleri

Trabzonspor, Zeki Yavru sözleşmenin karşılıklı fesih edildiğini borsaya bildirdi.

Yeni Şafak
19:03 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:07 - 19/06/2017 Pazartesi
IHA
Trabzonspor’da Zeki Yavru ile yollar ayrıldı
Trabzonspor’da Zeki Yavru ile yollar ayrıldı

Trabzonspor, Zeki Yavru sözleşmenin karşılıklı fesih edildiğini borsaya bildirdi. Bordo-mavili kulüpten yapılan be Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamada, "Şirketimiz ile profesyonel futbolcu Zeki Yavru arasındaki 01.06.2015 başlangıç, 31.05.2018 bitiş tarihli sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiştir. Yapılan fesih anlaşmasına göre; Zeki Yavru Şirketimizde olan 350.000 TL tutarındaki alacağından feragat etmiştir" denildi.

Trabzonspor'a 50 yılda 120 yabancı oyuncu

Transfer döneminin başlamasıyla Belçikalı oyuncu Theo Bongonda ile sözleşme imzalayan Trabzonspor, 50 yılda 120 yabancı oyuncu transfer etti.

1970-1971 sezonunda ikinci ligde oynadığı dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, Süper Lig'de ise 1985-86 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh'a imza attırmıştı. Bongonda ise Karadeniz ekibinin 120'nci yabancı oyuncusu oldu.

Trabzonspor, kulüp başkanı Muharrem Usta'nın 1,5 yıllık görev süresi içinde ise 13 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi.

İlk olarak 1461 Trabzon'dan Serge Akakpo'yu renklerine bağlayan Karadeniz ekibi, Fabian Castillo, Hyun Jun Suk, Jan Durica, Luis Ibanez, Matus Bero, Ogenyi Onazi, Ramil Sheidaev, Emmanuel Mas, Joao Pereira, Carl Medjani, Hugo Rodallega ve Theo Bongonda olmak üzere 13 yabancı oyuncu transferi yaptı.

- Brezilyalı oyuncular ilk sırada

Trabzonspor'da en fazla transfer yapılan futbolcular arasında Brezilyalı oyuncular, ilk sırada yer aldı.

Bordo-mavililer, 12 transferle en fazla yabancı oyuncuyu Brezilya'dan kadrosuna dahil etti. Belçika ve Polonya'dan 7'şer oyuncu alan Karadeniz ekibi, ikinci olarak en fazla oyuncu transferini de bu ülke oyuncularından gerçekleştirdi.

Yugoslavya dağılmadan önce bu ülkeden ve Gürcistan'dan 6'şar, Gana ve Slovakya'dan 5'er, Ukrayna ve Almanya'dan 4'er, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Makedonya, Gine, Kamerun, Nijerya, Arjantin, Kolombiya'dan 3'er, Romanya, Bulgaristan, Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahili, Cezayir, Portekiz, Rusya, Senegal, Güney Kore'den 2'şer, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Belarus, Hollanda, İsveç, Namibya, Burundi, Avusturya, Paraguay, Mali, Yunanistan, Kosta Rika ile Togo'dan da 1'er oyuncu bordo-mavili takımda forma giydi.

- Bongonda, 12'nci yabancı oldu

Bongonda'nın transferiyle bordo-mavili takımda yabancı oyuncu sayısı da 12'ye yükseldi.

Karadeniz ekibinin ilk yabancı transferini gerçekleştirmesinin ardından mevcut kadrosunda Esteban, Medjani, Mas, Pereira, Durica, Castillo, Ibanez, Bero, Onazi, N'Doye, Rodallega ve Bongonda olmak üzere 12 yabancı oyuncu bulunuyor.

Trabzonspor'da yeni sezon hazırlık programı

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları için gelecek hafta Trabzon'da toplanacak.

Bordo-mavili futbolcular, 26 Haziran Pazartesi günü Trabzon'a gelmeye başlayacak ve ardından sağlık kontrolünden geçecek.

Hazırlıklarına kendi tesislerinde hafif antrenmanlarla başlayacak Karadeniz ekibi, 2 Temmuz'da özel uçakla Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye giderek 17 Temmuz'a kadar yurt dışı 1. etap kamp çalışmalarını gerçekleştirecek.

Bordo-mavililer, Macaristan kampının ardından Slovakya'nın Samorin kasabasında 19 Temmuz-30 Temmuz tarihlerinde ikinci etap çalışmalarıyla yurt dışı kampını tamamlayarak Trabzon'a dönecek.

Karadeniz ekibinde, geçen sezon başka takımlarda kiralık olarak forma giyen ve sözleşmesi sona eren 23 oyuncudan sadece Şanlıurfaspor'da oynayan Hasan Batuhan Artarslan, kampa davet edildi.

Bu arada bordo-mavililerde sağ kanata Kamil Ahmet Çörekçi'nin transferinin ardından Zeki Yavru'nun sözleşmesinin alacaklarına karşılık feshedileceği öğrenildi.

#Trabzonspor
#Zeki yavru
#Süper Lig
7 yıl önce