|

Trafik sigortasında "tavan fiyat" kararı

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, trafik sigortasında "tavan fiyat" kararı alınmasını olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Yeni Şafak
17:13 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:10 - 24/03/2017 Cuma
AA
Trafik sigortasında "tavan fiyat" kararı
Trafik sigortasında "tavan fiyat" kararı

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, trafik sigortasında "tavan fiyat" kararı alınmasını olumlu karşıladıklarını bildirdi. Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik sigortasındaki fiyat artışı sebebiyle milyonlarca araç sahibinin şikayetçi olduğunu, sigorta firmaları arasındaki fiyat farklılığının adeta araç sahiplerini şaşkına çevirdiğini söyledi.



Trafik sigortasında serbest tarifeye geçilirken bunun tüketiciye yarayacağını düşündükleri ancak şirketlerin, "rekabet yerine kendi karlarını tercih ettikleri" aktaran Küçük, şöyle devam etti: "Sigorta şirketleri poliçeden elde ettikleri kar ve zararı hesaba katarak, primleri ve fiyatları kendilerine göre belirledi. Fiyatlara üst sınır getirilmesini çok olumlu karşılıyoruz. Ancak birtakım endişelerimiz de yok değil. Bu üst sınır belirlenirken neler dikkate alınacak? Üst sınırın kesinlikle çok iyi belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili mutlaka bir çalışma yapılmıştır. Sigorta şirketlerinin bundan önceki uygulamada tüketicinin yanında olmadığını zaten gördük. Fiyata bir üst sınır getirilmesi çok olumlu ve mutluluk verici. Bu fiyat verilirken, tüketicinin menfaatinin göz önüne alınmasını talep ediyoruz."



- "Kişiye göre sigorta poliçesi önemli" -

Sigorta şirketlerinin, araç sahibini belirlenen üst sınır ücretinden sigortalandırmak isteyebileceğine dikkati çeken Küçük, şunları kaydetti: "Eğer üst sınır yüksek olursa ve sigorta şirketleri de her araç sahibini aynı fiyattan sigortalandırır ise bu bizleri rahatsız edecektir. Bir önceki sistemde kazasızlık ve kurallara uyan bir araç sahibi, çok fazlaca kazaya karışmış, trafik kurallarına çok uymayan, ehliyetinin ceza puanı çok olanla aynı fiyatı ödemiyordu. Üst sınırla kurallara uyan iyi bir sürücü ile uymayan sürücü arasında bir fark oluşmayacak. Rekabet Kurulunun tam burada devreye girip, duruma el atması gerekiyor diye düşünüyorum. Fiyat uygulaması çok olumlu ama kişiye göre sigorta poliçesi önemli. Üst sınırla birlikte rekabetin de var olması olumlu etki yapacaktır." Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarlığınca, sigorta sektörü lehine atılan bütün iyi niyetli adımlara rağmen, zorunlu trafik sigortası primlerinin makul fiyatlara düşmemesi nedeniyle "tavan fiyat" uygulanması kararı aldıklarını açıklamıştı.



#Düzce
#trafik sigortası
#TÜDER
#TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük
7 yıl önce