|

TRT Spor canlı izle - Fenerbahçe Real Madrid maçı canlı

TRT Spor canlı izlemek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Fenerbahçe Real Madrid THY Avrupa Ligi dörtlü finali canlı yayını izleme sayfasını sizlerle paylaşıyoruz. Basketbolseverlerin heyecanla beklediği mücadele bu akşam saat 21.30'da TRT Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak. İşte Fenerbahçe Real Madrid final four maçından son gelişmeler.

Yeni Şafak
17:46 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 18:02 - 19/05/2017 Cuma
Diğer
TRT Spor canlı izle - Fenerbahçe Real Madrid maçı canlı​
TRT Spor canlı izle - Fenerbahçe Real Madrid maçı canlı​

TRT Spor canlı izlemek için hemen tıkla. Fenerbahçe Real Madrid maçını canlı olarak TRT Spor kanalından izleyebilirsiniz. THY Avrupa Ligi Final-Four ilk maçı bu akşam Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlıyor. Fenerbahçe ile Real Madrid arasındaki zorlu basketbol mücadelesini TRT Spor canlı olarak veriyor. Taraftarların sabırsızlıkla beklediği Fenerbahçe Real Madrid maçını saat 21.30'dan itibaren TRT Spor kanalından canlı izleyebilirsiniz. Maçtan en son gelişmeleri ve detaylı bilgileri sayfamızdan takip edebilirsiniz.


Fenerbahçe Real Madrid maçı 19 Mayıs Cuma akşamı saat 21.30’da başlayacak. Mücadele Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. İsmail Şenol, sosyal medya hesabındna yaptığı duyuruda, Spor Paketi olmaksızın tüm Digiturk üyelerinin maçları ücretsiz izleyebileceğini aktardı.

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde mücadele edecek Fenerbahçe, kupayı İstanbul'da kaldırarak, tarihinde ilk kez şampiyon olmak istiyor. İstanbul'da 19-21 Mayıs'ta düzenlenecek organizasyonda Türkiye'den Fenerbahçe'nin yanı sıra Rusya'nın CSKA Moskova, Yunanistan'ın Olympiakos ve İspanya'nın Real Madrid takımları şampiyonluk mücadelesi verecek.

1958'den bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda 11. sezonunu geçiren sarı-lacivertli ekip, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarının ardından üst üste üçüncü kez Dörtlü Final'de yer alacak. Geçen sezon finale yükselen ve şampiyonluğu son saniyelerde kaçıran Fenerbahçe, İstanbul'da düzenlenecek organizasyonda taraftar avantajını da kullanarak, mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.


Normal sezonu 5. tamamladı

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde normal sezonu 18 galibiyetle 5. sırada bitirdi. Sezona 4'te 4 yaparak başlayan sarı-lacivertliler, gösterdiği performansla son haftalara ilk 2 içinde girdi. Son 4 haftada 1 galibiyet alabilen Fenerbahçe, normal sezonu 5. sırada tamamlayarak, play-off öncesi saha avantajını kaybetti.

Play-off'u kayıpsız geçti

Normal sezonu 5. sırada bitirerek adını play-off'a yazdıran Fenerbahçe, Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımıyla eşleşti. Saha avantajını kaybeden sarı-lacivertli ekip, buna rağmen gösterdiği performansla play-off'u kayıpsız geçti. Deplasmandaki karşılaşmaları 71-58 ve 80-75 kazanan Fenerbahçe, sahasındaki ilk müsabakayı da 79-61 galip tamamladı ve adını Dörtlü Final'e yazdırdı.


Bogdanovic ve Udoh ön plana çıkıyor

Sarı-lacivertli ekipte Bogdan Bogdanovic ile Ekpe Udoh, normal sezon ve play-off'taki istatistikleriyle dikkati çekiyor. THY Avrupa Ligi'nde sezonun en iyi ilk 5'ine seçilen Bogdanovic ve Udoh, aynı zamanda sarı-lacivertlilerin de en skorer oyuncuları oldu. Bogdanovic 14,5, Udoh ise 12 sayı ortalamasıyla sezon içinde takımlarına katkıda bulundu.

Bogdanovic özellikle play-off serisinde Panathianikos Superfoods potasına gönderdiği ortalama 19,3 sayıyla ön plana çıktı. Udoh ise THY Avrupa Ligi'nde hem ribauntta hem de blok istatistiklerinde zirvede yer aldı. Tecrübeli uzun oyuncu, 7,6 ribaunt ve 2,1 blok ortalamasıyla Avrupa Ligi'nin bu istatistiklerde en iyisi oldu. Sarı-lacivertli basketbolcu, Dörtlü Final'e kalan ekipler arasında CSKA Moskovalı Nando De Colo'dan sonra en fazla verimlilik puanına sahip oyuncu olmayı başardı.

Sarı-lacivertli takımın en fazla asist yapan ismi ise 4,6 ortalamayla Yunan oyun kurucu Kostas Sloukas oldu.

Real Madrid ile rekabeti

Fenerbahçe, Dörtlü Final'de karşılaşacağı Real Madrid ile son 3 yıldaki rekabetiyle dikkati çekiyor. İspanyol temsilcisiyle son 3 sezonda 8 kez karşılaşan Fenerbahçe, bu maçların 5'ini kazandı. 2014-2015 sezonunda Dörtlü Final yarı final maçında rakibine yenilen Fenerbahçe, 2015-2016'da Real Madrid karşısında etkili bir performans gösterdi. Normal sezonda yaptığı 2 maçın 1'ini kazanan sarı-lacivertliler, çeyrek finalde karşılaştığı eflatun-beyazlıları 3 müsabakada da mağlup etti. Fenerbahçe ile Real Madrid arasında bu sezon yapılan iki maçta takımlar birer galibiyet aldı.

Kadro

Dünyaca ünlü Sırp başantrenör Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Fenerbahçe'nin kadrosunda şu basketbolcular bulunuyor:

Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu, Barış Hersek, Egehan Arna, Berk Uğurlu (Türkiye), Ekpe Udoh, James Nunnally (ABD), Pero Antic (Makedonya), Bogdan Bogdanovic, Nikola Kalinic (Sırbistan), Anthony Bennett (Kanada), Kostas Sloukas (Yunanistan), Jan Vesely (Çekya), Luigi Datome (İtalya).

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali onuruna davet -
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, İstanbul'da 19-21 Mayıs'ta düzenlenecek Dörtlü Final'de mücadele edecek takımlar ve THY Avrupa Ligi onuruna davet verdi. Tarihi Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen organizasyona, Avrupa Ligi Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, finale katılan takımların temsilcileri, TBF yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Türkoğlu, "2012 yılındaki Dörtlü Final süresince basketbolun efsaneleriyle birlikte yaşadığımız heyecanı, Türkiye'de basketbol yılı olarak ilan ettiğimiz 2017 yılında yeniden tüm İstanbullulara, Türkiye'ye ve dünyadaki basketbolseverlere bir kez daha yaşatacak olmanın sevinci ve gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. Bu yıl her zamankinden daha büyük mücadele ve rekabete sahne olan THY Avrupa Ligi'nin, İstanbul'daki Dörtlü Final ile muhteşem bir kapanış yapacağını dile getiren Türkoğlu, son maçın son saniyesine kadar binlerce sporseverin ve ekran başındaki milyonların nefes nefese izleyeceği, rekabetin ve basketbolun güzelliklerinin ayakta alkışlanacağı bir turnuva olmasını temenni etti.

- Bertomeu: "İlk kez böyle bir misafirperverlik gösterildi"
"Minnettarlığımı ifade etmek isterim." diyerek söze başlayan Jordi Bertomeu ise "Dörtlü Final'in 16 yılı boyunca ilk kez ulusal federasyon tarafından böyle bir misafirperverlik gösterildi. Bundan dolayı çok teşekkür ederim. Çünkü siz geçen ay boyunca çözmemiz gereken en ufak bir sorunda bile bize yardım ettiniz." şeklinde konuştu. Bu tür büyük organizasyonların kolay olmadığını vurgulayan Bertomeu, "Açık fikirli oldunuz, basketbolun daha iyi olması ve korunması yönünde çalıştınız. Bu da sorunların çözümünde oldukça önemli rol oynadı." değerlendirmesinde bulundu. Başkan Türkoğlu, konuşmaların ardından davete katılan Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Real Madrid Genel Menajeri Alberto Herreros, Olympiakos Genel Menajeri Christos Stavropoulos ve CSKA Moskova Başkanı Andrey Vatutin'e hediyeler verdi. Gecede söz alan kulüp yöneticileri, misafirperverliği nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonuna teşekkür ederken birbirlerine turnuvada başarı diledi.
#Fenerbahçe
#Real Madrid
#TRT Spor
#Canlı izle
#Basketbol THY Avrupa Ligi
#Final Four
#Dörtlü final
7 yıl önce