|

TSK: "Türkiye’ye girmeye çalışan 4 PKK’lı terörist yakalandı"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak sınırı Anaç bölgesinde icra edilen keşif/gözetleme faaliyeti esnasında Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı olarak girmeye çalışan 1'i kadın 4 PKK'lı teröristin yakalandığını açıkladı.

Yeni Şafak
17:36 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:17 - 24/03/2017 Cuma
IHA
TSK: "Türkiye’ye girmeye çalışan 4 PKK’lı terörist yakalandı"
TSK: "Türkiye’ye girmeye çalışan 4 PKK’lı terörist yakalandı"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak sınırı Anaç bölgesinde icra edilen keşif/gözetleme faaliyeti esnasında Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı olarak girmeye çalışan 1'i kadın 4 PKK'lı teröristin yakalandığını açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluk sahasında 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca Irak hududu Andaç bölgesinde icra edilen pusu/dinleme ve keşif/gözetleme faaliyeti esnasında 23 Mart 2017'de Habur Çayı boyunca Irak'tan Türkiye topraklarına yasa dışı olarak girmeye çalışan 1'i kadın 4 PKK'lı teröristin yakalandığı bildirildi.



Açıklamada, teröristlerin üzerlerinde yapılan aramalarda tıraş köpüğü, şampuan kutusu gibi kapların içine tuzaklanmış 3 adet el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği, sözde “Şehit Özgür Zamanlayıcı Devresi" başlıklı EYP düzenek talimatı, 3 adet USB harici bellek, 1 adet SD, 1 adet mikro SD kart ve 4 adet telefon ele geçirildiği belirtildi. Bölgede icra edilen arama/tarama faaliyeti neticesinde ise araziye terk edilmiş vaziyette 30 kilogram alüminyum tozu, 10 kilogram RDX ve 6 adet elektrikli fünyenin ele geçirildiği kaydedildi.



TSK: Hakkari Çukurca'da 1 asker şehit oldu - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari'nin Çukurca ilçesi Gerkitepe Üs Bölgesi'nde, terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu, 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin ise yaralandığını duyurdu. TSK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “ 22 Mart 2017 tarihinde saat 21.15 sularında Hakkari ili Çukurca ilçesi Gerkitepe Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır.


Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz” denildi.


#TSK
#Irak
#Sınır
#Terörist
#PKK
7 yıl önce