|

Tudor ayrıldı mı?

Tudor ayrıldı mı, ayrılacak mı? soruları Malatyaspor mağlubiyeti sonrası futbol dünyasından büyük merak konusu oluyorken yayıncı kuruluş son durumu açıklandı.

Yeni Şafak
14:11 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:11 - 18/12/2017 Pazartesi
IHA
Tudor ayrıldı mı? ​sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.
Tudor ayrıldı mı? ​sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.

Süper Lig'de liderliği Başakşehir'e kaptıran Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor için karar verildi. Yayıncı kuruluşun son dakika geçtiği habere göre sarı-kırmızılı yönetim Hırvat teknik adamla yollarını ayıracak.

Galatasaray taraftarından havaalanı ve Florya’da protesto
Galatasaray’da Malatya dönüşünde havaalanı ve Florya Metin Oktay Tesisileri’nde yönetim ve Teknik Direktör Igor Tudor, istifaya davet edildi.

Süper Lig’in 16. haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor’a 2-1 mağlup olan Galatasaray’a tepkiler büyüyor. Sarı-kırmızılı taraftarlar, ilk olarak Malatya’dan dönen kafileyi Atatürk Havaalanı’nda protesto etti. ‘Tudor istifa’ sloganlarına Hırvat çalıştırıcı, baş parmağını göstererek tepki verdi. Daha sonra havaalanından ayrılan takım otobüsü Florya Metin Oktay Tesisleri’ne geldi. Burada 200’ye yakın sarı-kırmızılı taraftar topluluğu takımı bekledi. Kafile tesislerden içeri girerken Başkan Dursun Özbek ile Tudor, istifaya davet edildi. Taraftarlar ayrıca, eski teknik direktörleri Fatih Terim’e de çağrılarda bulunarak, ‘İmparator Fatih Terim’ tezahüratları yaptı.
Tudor'un deplasman karnesi kötü

Süper Lig'de deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a yenilen Galatasaray'da, teknik direktör Igor Tudor'un dış saha maçlarında yüzü gülmüyor. Süper Lig'de rakip sahalarda oynadığı son 4 müsabakayı yitiren Galatasaray'da geleceği tartışılan Hırvat teknik adam, kariyerindeki deplasman maçlarının büyük bölümünde puan kayıplarıyla karşılaştı.

Ülkesi Hırvatistan'ın Hajduk Split ekibinde 2012-2013 sezonunun son bölümünde teknik direktörlüğe başlayan Igor Tudor, daha sonra Yunan ekibi PAOK ile Kardemir Karabükspor'da görev aldıktan sonra Galatasaray'ın başına geçti.

Teknik direktörlük kariyerinde 6. sezonunu geçiren 39 yaşındaki Tudor, Hajduk Split, PAOK, Kardemir Karabükspor ve Galatasaray'ın başında çıktığı 89 resmi deplasman maçının 61'inde puan kaybı yaşadı.

Hajduk Split, Tudor idaresinde 2012-2013 sezonunda çıktığı 4 deplasman maçının 2'sinde berabere kalırken, 2'sini kaybetti. Tudor ile 2013-2014 sezonunda konuk olarak mücadele ettiği 23 karşılaşmadan 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Hırvat ekibi, 2014-2015 sezonunda ise 13 dış saha müsabakasının 7'sini kazandı, 2'sinde berabere kaldı, 4'ünü yitirdi.

Igor Tudor'un 2015-2016 sezonunda başına geçtiği Yunanistan ekibi PAOK ise Hırvat teknik adam yönetiminde oynadığı 22 deplasman maçında 5 galibiyet, 9 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı.

Kardemir Karabükspor, geçen sezon başında göreve başlayan Tudor idaresinde oynadığı 10 resmi deplasman maçının sadece birini kazandı, birinde berabere kaldı, 8'inde ise mağlup oldu.

Galatasaray 17 maçın 8'ini kaybetti

Galatasaray, geçen sezonun 21. haftasında göreve başlayan Igor Tudor yönetiminde çıktığı deplasman maçlarının büyük bölümünde puan kaybetti.

Sarı-kırmızılı takım, Hırvat teknik adam idaresinde rakip sahalarda oynadığı 17 maçın 7'sini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı, 8'inde ise mağlup oldu.

Hırvat teknik adamın takımı, Süper Lig'deki 15 deplasman müsabakasından 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray, Tudor yönetiminde UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda dış sahada oynadığı birer karşılaşmada ise rakiplerine yenildi.

Tudor'un deplasman karnesi

Igor Tudor'un teknik direktörlük kariyerindeki deplasman performansı şöyle:

Takım Maç G B M

Hajduk Split 40 15 11 14

PAOK 22 5 9 8

Kardemir Karabükspor 10 1 1 8

Galatasaray 17 7 2 8

Toplam 89 28 23 38


#Tudor
#Galatasaray
#Dursun Özbek
#Igor Tudor
6 yıl önce