|

Tunceli Nazımiye’de bazı köy ve mezralarda sokağa çıkma yasağı

Tunceli'nin Nazimiye ilçesindeki bazı köy ve mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Tunceli'de devam eden operasyonlar kapsamında bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklandı. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
22:44 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 19:49 - 23/08/2016 Salı
IHA

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde yaşanan çatışmanın ardından ilçe merkezinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, operasyonların devam ettiği bazı köylerde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ilçe kırsalında operasyonların devam ettiği belirtilerek, "Nazımiye İlçemiz kırsalında devam eden operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğinin temini açısından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca; Nazımiye İlçesi Dereova, Doğantaş, Büyükyurt, Ramazanköy, Beytaşı, Ayranlı, Sarıyayla, Yayıkağıl köy/mahalleleri ve bağlı mezralarında; 23.08.2016 tarihi saat 19.30'dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.






ZORLA GİRDİKLERİ EVLERDEN SALDIRMIŞLAR


Nazımiye'ye sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerin bir kısmının zorla vatandaşların evlerine girerek, buradan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına roketatar ve ağır makineli silahlarla yaklaşık 2 saat saldırdıkları ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin sivil vatandaşların zarar görmemesi için büyük bir titizlik gösterdiği belirtildi. İlçenin tam ortasında bulunan 5 katlı İlçe Emniyet Amirliği binasının dört cephesinin de kurşun izleriyle hasar gördüğü ortaya çıktı. Binada bulunan polislerin yoğun ateş altına aldıkları PKK'lıları emniyete yaklaştırmadıkları belirtildi.


Çatışmaya katılan bir güvenlik görevlisi, "Biz canımız pahasına buraları koruduk. 2 terörist emniyetin bahçesine kadar geldi, el bombası attı. Hastaneye kaçmaya çalışırken, emniyete 10 metre mesafede öldürdük. Biz hep buralarda kalacağız" dedi.




#Tunceli
#Sokağa çıkma yasağı
#Nazimiye
8 yıl önce