|

Tunceli'de 2 günde 16 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükseldi. Tunceli'de 2 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16 oldu.

Yeni Şafak
10:48 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:00 - 27/04/2017 Perşembe
Terör örgütü PKK'ya yönelik hava harekatı düzenlendi.
Terör örgütü PKK'ya yönelik hava harekatı düzenlendi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, terör örgütüne yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7 oldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Kızılmescit bölgesinde dün akşam saatlerinde bir grup terörist unsurdan görüntü alınması üzerine, bu alana hava harekatı düzenlendiği anımsatıldı.

Harekat sonrası yapılan arama tarama çalışmalarında 7 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği belirtilen açıklamada, operasyonun sürdüğü kaydedildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden 5'nin hava harekatı, 2'sinin ise bölgeye karadan gönderilen güvenlik güçleriyle örgüt mensupları arasında yaşanan çatışmada etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerince Tunceli kırsalına düzenlenen hava harekatında, bölücü terör örgütüne ait barınma alanı ve silah mevzilerinin ateş altına alındığını, saldırı hazırlığındaki silahlı 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirmişti.

  • 2 günde 16 terörist etkisiz hale getirildi
  • Valilikten yapılan açıklamaya göre, son 2 günde Tunceli'de 8'i ölü, biri yaralı, 7'si teslim olan olmak üzere 16 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada, Aliboğazı bölgesinde bugün sabah saatlerinde başlatılan operasyonda, saat 11.00 sıralarında Aliboğazı grubuna mensup bir grup terörist ile sıcak temas sağlandığı, bir teröristin ölü, bir teröristin ağır yaralı olarak ele geçirildiği, 7 teröristin de teslim olduğu belirtildi.

Pülümür ilçesinin Kızılmescit Bölgesinde de dün başlatılan hava harekatlı operasyonda 7 teröristin öldürüldüğü açıklandı.


#TSK
#Tunceli
#Pülümür
7 yıl önce