|

Tunceli'de PKK sığınağı bulundu - Yeni Tunceli haberleri

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'ya ait sığınak bulundu. Sığınakta, çok sayıda doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yeni Şafak
20:26 - 9/12/2016 الجمعة
Güncelleme: 20:48 - 9/12/2016 الجمعة
DHA

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'ya ait sığınak bulundu. Sığınakta, çok sayıda döküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.



Nazımiye İlçesi kırsalı İsimsiz Tepe mevkiinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'ya ait sığınak bulundu. Sığınakta yapılan aramada, çok sayıda döküman ve yaşamsal malzeme ele geçirildi. Sığınak ve yaşam malzemeleri imha edilirken, ele geçirilen dökümanlara el konuldu.



TSK'dan Tunceli'ye hava harekatı

Türk Hava Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçakları ile Tunceli Hozat Aliboğazı bölgesine düzenlenen hava harekatında, bölgede belirlenen iki sığınak imha edildi.



TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, dün 17.53-18.01 saatleri arasında Tunceli Hozat Aliboğazı bölgesine, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu TSK'ya ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede belirlenen iki sığınak imha edildi.



Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları, emniyetle üslerine döndü.



Terör örgütüne yönelik operasyonlar


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 depoda çok miktarda gıda maddesi ele geçirildi, Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2 sığınak imha edildi.



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.



Buna göre, Doğubayazıt'ta güvenlik güçlerinin arazi aramasında bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 4 depo tespit edildi.



Depolarda 450 kilogram un, 230 kilogram makarna, 85 litre ayçiçek yağı, 190 kilogram tuz, 92 kilogram nohut, 48 kilogram mercimek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.



Tunceli'nin Hozat bölgesine düzenlenen hava harekatında 2 sığınak kullanılamaz hale getirildi.



Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde güvenlik güçlerince bulunan el bombası imha edildi.



- Yasa dışı sınır geçişleri


Kara Kuvvetleri Komutanlığının hudut birlikleri tarafından, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 829 ve Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 29 kişi yakalandı.



Güvenlik güçleri, Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 34, İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 2, Türkiye'den de Yunanistan'a gitmek isteyen 138 kişiyi yakaladı.



Müdahaleler sırasında 2 araç, 108 litre akaryakıt ve çok miktarda muhtelif gıda maddesine el konuldu.





#Tunceli
#Terör operasyonu
#PKK
#Sığınak
٪d سنوات قبل