|

Tunceli’de şüpheli bavul polisi alarma geçirdi -Tunceli haberleri

Tunceli merkezde bir çöp konteynerinin yanına bırakılan şüpheli bir bavul, polisi alarma geçirdi.

Yeni Şafak
18:38 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:01 - 19/01/2017 Perşembe
IHA

Tunceli merkezde bir çöp konteynerinin yanına bırakılan şüpheli bir bavul, polisi alarma geçirdi. Tunceli merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Değirmen Sokak'ta çöp konteynerinin yakınına bırakılan bavulu gören vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi.



Olay yerine gelen ekipler, cadde ve sokağa çıkan tüm yolları trafiğe kapatarak bomba imha uzmanı çağırdı. Bomba imha uzmanı tarafından fünye bağlanan bavul daha sonra uzaktan kumandayla patlatıldı.



Polis ekiplerinin yaptığı incelemede bavul boş çıkarken, yollar yeniden trafiğe açıldı.



Tunceli'de 3 aydır kayıp olan DHKP-C'li 10 terörist bombardımanda ölmüş


Tunceli kırsalında faaliyet yürüten 16 kişilik DHKP-C terör örgütü mensuplarından 6'sı düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilirken, örgüt tarafından kayıp olduğu belirtilen 10 DHKP-C'linin ise 7 Kasım 2016 günü Ced Vadisi'nde düzenlenen ve 2 F-16 savaş uçağının da katıldığı hava operasyonunda öldüğü belirtildi. Yetkililer, Tunceli kırsalında faaliyet yürüten DHKP-C'li grubun da böylelikle tamamiyle etkisiz hale getirildiğini söyledi.


Tunceli kırsalında 3 yıldır faaliyet yürüten toplam 16 kişilik DHKP-C terör örgütü mensuplarını takibe alan güvenlik güçleri, gerçekleştirdikleri operasyonlar ile bu örgütün 6 mensubunu değişik tarihlerde ve yerlerde etkisiz hale getirdi. Kalan 10 DHKP-C'li, örgüt tarafından kayıp olarak açıklanırken, kayıp 10 kişinin de sırrı çözüldrü. Yetkililer, 7 Kasım 2016 tarihinde Ced Deresi Vadisi içinde iki ayrı sığınak içinde gizlenen terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen ve 2 F-16 savaş uçağının da katıldığı hava operasyonunda 10 DHKP-C'linin öldürüldüğünü söyledi. Hava operasyonu sonucu vücut bütünlüğü bozulduğu için toplanan toplanan uzuvlar Malatya Adli tıp kurumuna gönderilmiş, önce bunların 7 kişiye daha sonra ise 10 kişiye ait olduğu belirtilmişti. Yetkililer, böylelikle Tunceli kırsılında DHKP-C'nin varlığının tamamen ortadan kaldırıldığının kesinleştiğini açıkladı.


DHKP-C ise, kendisine yakın internet sitelerinde, cenazeleri olmadığı için 7 Kasım 2016 gününden bu yana Kenan Günyel, Mustafa Doğru, Hüseyin Gülmez, Tuncel Ayaz, Murat Gün, Melih Işık, Bünyamin Kılıç, Naciye Yavuz, Hünkar Derya Güneş ve Aysun Saban adlı örgüt üyelerinden haber alamadığını açıklamıştı


#Tunceli
#Şüpheli paket
7 yıl önce
default-profile-img