|

Türkiye: 2 Arnavutluk: 3 maç özeti ve golleri izle-Milli takımın hazırlık maçı özeti

Türkiye Arnavutluk maçı özetini ve gollerini haberimizden görebilirsiniz. A Milli Takım bu akşam Arnavutluk ile özel bir maça çıktı. Antalya'da oynanan maçın özet görüntülerini, golleri ve maçtan bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
22:25 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:25 - 13/11/2017 Pazartesi
AA
Türkiye - Arnavutluk maç özeti
Türkiye - Arnavutluk maç özeti
Türkiye Arnavutluk maç özeti
ni, gollerini ve önemli anlarını haberimizden görebilirsiniz. Türkiye ile Arnavutluk milli takımları bu akşam hazırlık maçında karşılaştı. Mücadele Arnavutluğun 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlandı. İşte milli maçtan tüm detaylar.
Milli maçtan notlar

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Arnavutluk ile oynanan hazırlık maçının kadrosunda, Romanya mücadelesine göre dört değişiklik yaptı. Ay-yıldızlılar, Arnavutluk müsabakasına Volkan Babacan, Barış Yardımcı, Serdar Aziz, Çağlar Söyüncü, Atila Turan, Okay Yokuşlu, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Kenan Karaman ve Cenk Tosun 11'i ile başladı.

Ay-yıldızlı takımın Romanya ile yaptığı hazırlık maçında ilk 11'de forma giyen Harun Tekin, Selçuk İnan, Yusuf Yazıcı ve Ozan Tufan yedekler arasında oturdu. Romanya karşılaşmasının ilk 11'inde bulunmayan Volkan Babacan, Barış Yardımcı, Cengiz Ünder ve Kenan Karaman ise Arnavutluk mücadelesinde sahada yer aldı. Karşılaşmaya, Oğuzhan Özyakup kaptan olarak çıktı.


- 32 bin 500 bayrak dağıtıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) karşılaşmaya özel 32 bin 500 Türk bayrağı dağıttı. Karşılaşma öncesinde Antalya Stadı'nda misafir tribünü dışında kalan tüm koltuklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

- Taraftarlar maça ilgi gösterdi

Antalyalı futbolseverler hazırlık karşılaşmasında milli takımı yalnız bırakmadı. 2005'de yapımı sona eren Antalya Stadı'nda oynanan maç için satışa sunulan biletlerin büyük kısmı satıldı. Taraftarların ilgi gösterdiği karşılaşmada tribünlerde yer yer boşluklar olduğu görüldü. Karşılaşma öncesinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bin 200 polis ve 825 özel güvenlik müsabakada görev yaptı.

- Arnavutluk ile 10. randevu

Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde şimdiye dek Arnavutluk ile 9 maç yaptı. Ay-yıldızlılar, bunlardan 4'ünü kazanırken, rakibine 3 maçta yenildi. Milliler, 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Arnavutluk ile şimdiye dek 6 resmi, 3 de özel maç yapan ay-yıldızlı ekip, 5'i Türkiye'de, 4'ü de deplasmanda olmak üzere yaptığı toplam 9 maçta 8 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü. İki takım arasında son olarak 12 Ekim 2005'te Tiran'da oynanan mücadeleyi Türkiye, Tümer Metin'in golüyle 1-0 kazanarak Dünya Kupası için play-off oynama hakkı elde etmişti.

- Türkiye'de 6. maç

A Milli Futbol Takımı, Arnavutluk ile Türkiye'de daha önce 5 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında oynanan bu maçlarda ay-yıldızlı ekip 3 galibiyet alırken, 2 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Bu maçlarda milli takım rakip kaleye 6 gol gönderirken, 7 de gol yedi. Türkiye ve Arnavutluk arasında karşılaşmanın oynanacağı Antalya'da, 21 Ocak 1998'de oynanan müsabakayı konuk ekip 4-1 kazanmıştı. Öte yandan, Arnavutluk sahaya göğsünde Arnavutluk ve Türkiye bayrağı bulunan formalarla çıktı.

#A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu
#Antalya
#Arnavutluk
6 yıl önce