|

Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta?Türkiye İzlanda maçına dakikalar kaldı

Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta? sorularının yanıtı haberimizde. 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'ndaki 9. maçlar oynanacak. 14 puanla 3.sırada yer alan Türkiye ile 2.sırada yer alan İzlanda ve 1.sırada yer alan Hırvatistan arasında 2 puan bulunuyor. Bu nedenle bu maçı kritik bir maç olarak değerlendiriliyor. Peki Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta? TR İzlanda maç saati...

Yeni Şafak
20:40 - 6/10/2017 Friday
Güncelleme: 20:41 - 6/10/2017 Friday
Diğer
Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta? sorularının yanıtı haberimizde.​
Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta? sorularının yanıtı haberimizde.​

Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta? sorularının cevabını haberimizde sizlerle paylaştık. Dünya Kupası finallerine gitmek için ya tama ya devam demek için kritik viraj olan İzlanda maçı bu akşam oynanacak. Bu akşam saat 21.45'te oynanacak olan Türkiye İzlanda maçında Polonya Futbol Federasyonundan Szymon Marciniak düdük çalacak.


Türkiye'nin grupta 8 maçta,4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberliği var. İzlanda ise grupta oynadığı 8 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 16 puanla ikinci sırada bulunuyor. Türkiye rakip fileleri 12 kez havalandırırken İzlanda 11 kez havalandırdı. İzlanda kalesinde 7 gol görürken Millilerimiz kalesinde 8 gol gördü. Peki Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda saat kaçta?

TÜRKİYE İZLANDA MAÇI HANGİ KANALDA?

Türkiye İzlanda maçı bu akşam TV 8 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

TÜRKİYE İZLANDA MAÇI SAAT KAÇTA?


Türkiye İzlanda 6 Ekim Cuma günü (bugün) 21.45’te karşılaşacak.


TÜRKİYE İZLANDA
PUAN DURUMU

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 9. maçlar öncesi puan durumu şöyle:

Takım O G B M A Y Av. P

Hırvatistan 8 5 1 2 12 3 9 16

İzlanda 8 5 1 2 11 7 4 16

Türkiye 8 4 2 2 12 8 4 14

Ukrayna 8 4 2 2 11 7 4 14

Finlandiya 8 2 1 5 6 10 -4 7

Kosova 8 0 1 7 3 20 -17 1


TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Türkiye, İzlanda ve Finlandiya'yı yenerse grubu 20 puanla tamamlayacak. Türkiye bu durumda İzlanda'yı geride bırakmayı garantileyecek.

Hırvatistan’ın sahasında Finlandiya’yı ve Ukrayna’nın deplasmanda Kosova’yı yendiklerini kabul edersek Hırvatistan 19, Ukrayna ise 17 puanla son haftaya girecek ve iki ekip Ukrayna'da karşı karşıya gelecek.

Eğer Hırvatistan kazanırsa, Hırvatlar gruptan lider çıkacak, Türkiye ise (2 maçını da kazanmış olmak kaydıyla) grupta 2. olacak.

Eğer maç berabere biterse, Hırvatistan ile Türkiye (2 maçı da kazanması kaydıyla) aynı puanda grubu bitirecek ve genel gol averajına bakılacak. Şu an itibariyle Hırvatistan'ın Türkiye'den +5 daha iyi averajı bulunuyor.


Eğer maçı Ukrayna kazanırsa, Ukrayna ile Türkiye (2 maçını da kazanması kaydıyla) aynı puanda grubu bitirecek. Genel gol averajına bakılacak. Şu an itibariyle iki ekibin genel gol averajı eşit.

Gol averajı eşitliği durumunda atılan gol sayısına bakılacak. Türkiye şu anda Ukrayna'dan 1 fazla gol atmış durumda.


Bu senaryolar arasında en avantajlısı Türkiye’nin iki maçını kazanıp, Ukrayna’nın da Hırvatistan’ı deplasmanda yenmesi. Bu durumda Ukrayna ile Türkiye aynı puana gelecek ve şu anki averaj durumunda Türkiye Ukrayna’da daha avantajlı olduğu için grubu lider bitirmesi daha olası olacak.

Türkiye-İzlanda resmi maç yemeği düzenlendi

A Milli Futbol Takımı’nın, bu akşam Eskişehir Yeni Stadyumu’nda İzlanda ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup müsabakası öncesi resmi yemek organizasyonu yapıldı.Eskişehir’de düzenlenen yemeğe Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, Genel Sekreter Kadir Kardaş, İzlanda Futbol Federasyonu’ndan Başkan Gudni Bergsson, Genel Sekreter Klara Bjartmarz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

FIFA Müsabaka Delegesi Balazs Makray’ın da yer aldığı resmi yemek organizasyonunda bir konuşma yapan TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, "Konya’dan sonra Eskişehir’de de İzlanda’yı ağırlamaktan dolayı mutluyuz. İzlanda ile son dönemlerde elemelerde aynı grupta yer alıyoruz. Umarım sonraki elemelerde de bir arada oluruz" dedi.İzlanda Futbol Federasyonu Başkanı Gudni Bergsson ise, "Misafirperverliği için Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Eskişehir’de bulunmaktan dolayı çok memnunuz" diye konuştu.Resmi yemek, karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.



#Türkiye
#İzlanda
#Türkiye İzlanda maçı saat kaçta
#Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda
#TR İzlanda
6 years ago