|

Türkiye'de ilk Çevre Eğitim Merkezi açıldı

Denizli'de açılışı gerçekleştirilen Çevre Eğitim Merkezi ile çocuklara çevre bilinci aşılanacak.

Yeni Şafak
18:32 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:36 - 23/02/2017 Perşembe
Diğer
Denizli'de açılışı gerçekleştirilen Çevre Eğitim Merkezi ile çocuklara çevre bilinci aşılanacak.
Denizli'de açılışı gerçekleştirilen Çevre Eğitim Merkezi ile çocuklara çevre bilinci aşılanacak.

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yerleşkesinde Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Çevre Eğitim Merkezi törenle açıldı. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, açılışta yaptığı konuşmada, Denizli'nin her konuda örnek potansiyele sahip olduğunu söyledi.


Çevreyi korumak için çocuklara çevre bilincini aşılamak gerektiğini ifade eden Altıparmak, "Çevre konusunda da örnek olmalıyız. Bu tesis çocuklarımızın duyarlılığı konusunda çok önemli olacak." dedi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da çevre ile ilgili çok hassas olduklarını belirterek, "Bu dünyada hayatın olup olmaması çevre ile ilgilidir. Çevremizi korumak için çocuklarımızı eğitmemiz gerekir. Çevrenin değerinin hayati olduğunu bilmemiz gerekir. Biz kurduğumuz ekiplerle çevre duyarlılığını kazandırmak için vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza çevrenin önemini anlatıyoruz. Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı çevre bilinci ile yetiştireceğiz." diye konuştu.



Çevre Eğitim Merkezinin açılışına Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, diğer protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği ile gerçekleştirilen proje kapsamında açılan Çevre Eğitim Merkezi ile öğrencilere çevre bilinci aşılanarak, eğitim verileceği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde anasınıfı, 1''inci sınıf ve 2'nci sınıf öğrencileri ağırlıkta olmak üzere ortaokul ve lise öğrencilerinin haftada iki gün Çevre Eğitim Merkezinde eğitim alacağı öğrenildi.



#Ahmet Altıparmak
#Çevre eğitim merkezi
#Denizli
#Osman Zolan
#Türkiye
7 yıl önce