|

Bebek ürünlerine yüzde 50 zam

Anneler babalar dikkat. Yeni vergi düzenlemesi nedeniyle ithal bebek ürünlerine büyük zam geliyor. Çocuk oto koltuğu, mama sandalyesi, yürüteç, park yatak fiyatları cüzdanları yakacak.

Yeni Şafak
11:22 - 30/06/2015 вторник
Güncelleme: 08:26 - 30/06/2015 вторник
Diğer

NTV'nin haberine göre, ithal mobilyaya ek vergi getirildi, bebek ürünleri de zamlandı. Mobilya gümrük tarifesinden işlem yapılan oto koltuğu, park yatak, mama sandalyesi ve yürüteç fiyatları yüzde 50 ile 80 arttı.



Gelen zamlara göre normal bir bebek koltuğu 1499 TL'ye satılırken 2250 TL'ye satılacak. Bazı koltuklarn fiyatkarı 349 TL'den 599'ye TL'ye çıkacak. Mama sandalyesi 299 TL'ye satılırken, zamla 499 TL'ye satılır hale gelecek.



12 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ZORUNLU

12 yaşından küçük çocukların oto koltuğunda oturması zorunlu. Ama Türkiye'de yılda ortalama 1 milyon 200 bin çocuk doğmasına rağmen 120 bin oto koltuğu satılıyor. Şimdi fiyatlar daha da arttı.



Türkiye'de oto koltuğu ya da mama sandalyesi üreticisi sınırlı sayıda, talebi karşılamıyor.



Konu hakkında açıklama yapan bir bebek ürünleri firmasının Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, “Türkiye'de bunun için yatırım yapılabilir. Bir cumartesi kalktığımızda yüzde 50 vergiyle uyandık. Yatırım yapacak kişi şunu düşünür bir cumartesi kalktığımda bu koruma tedbiri kalkarsa yaptığım yatırım boşa giderse diye düşünür. Kendini güvende hissetmeyecektir. Eğer yatırım yaptırılması isteniyorsa üreticilerle, potansiyel üreticilerle devlet baba yakın ilişkide olmalı” şeklinde konuştu.



Erdoğmuş, “Firmalar şu anda ellerindeki stoklardan, eski fiyattan satıyor. Zamlar temmuz ayı içinde fiyatlara yansıyacak” diye devam etti.


#Bebek ürünleri
#Zam
#Oto koltuğu
9 лет назад