|

Kamunun TL’ye dönüşü 10 milyar $'ı aştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlayan, hükümetin de yaptığı yasal düzenlemeyle destek verdiği TL'ye dönüş kampanyası sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:05 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Kamu kurum ve kuruluşlarının TL'ye destek kampanyası kapsamında şimdiye kadar bozdurduğu döviz miktarının 10 milyar doları aştı. Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün telaffuz ettiği bu rakama hergün yenileri ekleniyor. Döviz bozdurma kampanyasına bir destek de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden geldi. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla İBB ve bünyesindeki kurum ve kuruluşlar tüm tasarruflarını TL'ye çevirdi.



41 MİLYON $'I LİRAYA ÇEVİRDİ


Konuyla ilgili detayları kamuoyuyla paylaşan mali işlerden sorumlu İBB Genel Sekreter Yardımcısı Eyyüp Karahan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşlar İSKİ ve İETT'nin yanı sıra iştirak şirketlerinin toplam 41,7 milyon dolar, 455 bin Euro'yu Türk Lirasına çevrilmiş olacak” dedi.



Yönetimi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'de olan Akyaka Park AVM bundan sonra Türk lirası kiralama sistemi ile çalışacak. Akyaka Park'ın 48 bin metrekarelik toplam kiralanabilir alanda 88 mağaza yer alıyor.



#Türk Lirası
#Eyyüp Karahan
7 yıl önce