|

Türk markası dünya liginde

Güçlü marka değeri ve kalitesiyle dünyada kabul gören Türk giyim firmaları, ünlü spor kulüplerinin de tercihi oluyor. Spartak Moskova ve Makedonya Milli Takımının resmi giyim sponsoru D’S Damat'ın önümüzdeki sezon hedefi ise İngiliz Manchester City ile İtalyan Parma takımı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 22:22 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türk giyim şirketlerinin güçlenen marka değeri ve kalitesi dünyada da itibar görüyor. Yurt dışında birçok ünlü spor külübü sponsorluk için Türk markalarıyla görüşmelere başladı. Bunlardan öne çıkan marka ise Orka Holding bünyesindeki D'S Damat oldu. Giyim sektöründe dünyanın en bilinen markalarının İtalya ve İspanya'da olduğu konuşulsa da bu ülkelerin köklü futbol kulüpleri dahi Türk firmanın sponsorluğunu tercih etti. Spartak Moskova'nın yanı sıra Makedonya Milli Takımına ve La Liga'dan Deportivo Alavez'e resmi sponsor olan markanın, önümüzdeki sezon ünlü İngiliz kulübü Manchester City'nin ve İtalya'dan Parma takımlarının futbolcularını giydirmesi bekleniyor.







ÜNLÜ TAKIMLAR SIRAYA GİRDİ


Spor sponsorluklarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Halihazırda Dinamo Bükreş, Karabağ sponsorluklarımız da var. La Liga'dan Deportivo Alavez ile bir anlaşma imzaladık. İtalya'dan Parma ve Premier Lig'den Manchester City takımları gibi çeşitli teklifleri değerlendiriyoruz” dedi.



YURT DIŞINDA 150 MAĞAZA HEDEFİ


Türkiye'den çıkan küresel moda devi olma hedefine emin adımlarla yaklaştıklarını ifade eden Süleyman Orakçıoğlu, şu bilgileri verdi: "50 olan yurt dışı mağazası sayısını sene sonunda 100'e ulaştıracağız. 70'i aşkın ülkeye ihracatımızı iki kat arttırdık. Bu yılı yüzde 15 büyüme, 500 milyon TL ciro ve 35 milyon dolar markalı ihracat ile kapatacağız. 2017 yılında ise büyüme hedefimiz yüzde 25. Ayrıca 100 olan yurt dışı mağazayı 150'ye, yurt içi mağazayı da 220'ye çıkaracağız. Ciro hedefimiz 600 milyon TL, ihracat hedefimiz de 50 milyon dolar.”



İTALYA'DA BÜYÜYOR






Yurt dışına 8 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirten Orakçıoğlu, ilk kez girdikleri dünyanın moda merkezi İtalya'da son dokuz günde dokuz mağaza birden açtıklarını vurguladı. Orakçıoğlu, 5 milyon TL'lik yatırımla Bağdat Caddesi'ne ve Nişantaşı'na 2 yeni mağaza açtıklarını paylaştı.


#Türk giyim firmaları
#Moskova
#D’S Damat
8 yıl önce