|

Twitter, WhatsApp, Spotify ve Playstation Network'e giriş sorunu DYN'e saldırı!

Twitter, WhatsApp, Spotify ve Playstation Network gibi uygulama ve sistemlere gün içerisinde giriş sorunu yaşandı. Bağlantı hataları ve giriş yapılamamasının nedeni bu platformlara DNS hizmeti sağlayan DYN'a yapılan saldırı olarak açıklandı. Twitter, WhatsApp, Spotify, Playstation Network ve Pinterest gibi milyonlarca kişinin kullandığı uygulamalara şu sıralarda aralıklı olarak giriş yapılabiliyor. İşte detaylar.

Yeni Şafak
21:15 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 18:37 - 21/10/2016 Cuma
Diğer
Twitter

, WhatsApp, Pinterest, Playstation Network'e

giriş

yapma ve bağlantı sorunları yaşandı. Ülkemizde de sıkça kullanılan bu uygulama ve sistemlere giriş yapılamamasının nedeni ortaya çıktı. Bugün öğlenden akşam saatlerinde kadar aralıklara giriş sorunu yaşandı. Özellikle en çok kullanılan Twitter, WhatsApp, Playstation Network gibi platformlara bağlantı sorunu

DNS

hizmeti sağlayan

DYN

'a yapılan saldırı olarak açıklandı.

DDoS saldırısı

ndan etkilenen bu sistemlere şu sıralarda bazı kullanıcılar giriş yapabilirken bazıları da hala bağlantı sorunu yaşıyor.



Söz konusu DDoS saldırısından etkilenen bazıları şunlar:


Twitter, Reddit, Spotify, Esty, Box Wix, Customer Sites, Squarespace Customer Sites, Zoho CRM iheart.com (iHeartRadio), Github The Verge cleveland.com, hbonow.com, PayPal, Big cartel, wired.com, people.com, urbandictionary.com, Basecamp, ActBlue, zendesk.com, Intercom, Twillo, Pinterest, Grubhub Okta Starbucks, rewards/gift cards, storify.com, CNN, Yammer, Playstation Network, Recode, Business Insider, guardian.co.uk, Weebly, Yelp, Airbnb



DDoS nedir?


DDoS yani Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme)saldırıları, tamamen Bilgi Güvenliği unsurlarından Erişilebilirliği hedef almaktadır. Öncesinde sadece DoS (Denial of Service), yani tek bir kaynaktan hedefe doğru saldırı yapılması şeklinde ortaya çıkan bu saldırı türü, zamanla şiddetinin arttırılması için çok sayıda kaynaktan tek hedefe yapılan saldırı şekline dönüşmüştür.



Siber Güvenlik Derneği'nin resmi web sitesindeki açıklamalara göre DoSsaldırıları, sistemlerin erişilebilirliğini engellemeye yönelik bir saldırı türüdür. Her sistem kurulurken; kullanıcı sayıları, hat kapasitesi, anlık istek sayısı gibi unsurlar için belli değerler öngörülür ve bu değerlerin biraz daha üstünde yükü kaldırabilecek şekilde tasarım yapılır.




#DDoS
#Twitter
#DYN
#DNS
#İnternet saldırısı
#Playstation Network
#WhatsApp
#Pinterest
7 yıl önce