|

Ucuz uçak bileti nasıl alınır? Uygun uçak bileti almanın yolları!

Hava ulaşımı kullanımı her geçen gün artıyor. Böylelikle ucuz uçak bileti ve uygun uçak bilet fiyatları almanın yolları yolcular tarafından büyük merak konusu oluyor. Peki ucuz uçak bileti nasıl alınır? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
17:04 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 17:20 - 15/12/2017 Cuma
Diğer
Ucuz uçak bileti almanın yolları!​
Ucuz uçak bileti almanın yolları!​

Uygun uçak bileti, ucuz uçak bilet fiyatları ile ilgili bilgi edinmek istiyorsanız haberimize göz atınız.

Seyahat etmeyi sevenler, tatil planı olanlar, ömrü uçaklarda geçenler bu haberimizi dikkatle okuyunuz. Çünkü bu haberimizde ucuz uçak bileti almanın yollarını maddeler halinde anlattık. Şu bir gerçek ki hayatımızın maddi kısmını ilgilendiren her şeyde bir bütçemiz var. Her şeyde olduğu gibi uçak bileti alırken de bir bütçe ayırıyoruz. Peki ucuz uçak bileti nasıl alınır? İşte ayrıntılar...

1. Erken Rezervasyon Yapın

Havayolları uçaklarda sadece sınırlı sayıdaki koltukları daha düşük fiyattan satarlar. Koltuklar biterse, fiyatlar yükselir! Havayolundan uçuz uçak bileti almanın en önemli sırrı erken rezervasyon yapmaktır. Birçok hava yolu limitli sayıdaki koltuklarını promosyonlu fiyatlardan satışa sunmaktadırlar. Promosyonlu koltuklar limitli sayıda olduğu için ucuz uçak bileti almak üzere ilk rezervasyon yapanlar haliyle daha ucuza uçmaktadırlar. Siz de bu limitli sayıdaki koltuklara erken rezervasyon yaparsanız daha ucuz uçak bileti alma sansınız artacaktır.

2. Cumartesi Kalış Kuralı

Gideceğiniz yönde(şehirde) en az bir cumartesi kalmanız halinde daha ucuz uçak bileti bulma şansınız artar. İş adamları ve resmi kurumlarda calışanlar daha cok hafta içi seyahat ettikleri için hava yolları hafta sonunda daha yüksek fiyatlar uygulamaktadır. Hava yolları hafta sonuda uçaklarını dolu tutmak için cumartesi kalışlarda daha uygun fiyat uygulamaktadırlar.

3. Hafta İçi Uçuşları Daha Ucuzdur

Çarşamba ve Perşembe ve Cuma günleri hareketli uçuşlar hafta sonu uçuşlarına göre daha ucuz fiyatlı olabilir. Bu uçuşlardan daha ucuz uçak bileti alma şansınız yüksektir.

4. Dönüş Kapalı Biletler

Gidiş-geliş tarihleri belli olan uçak biletleri daha ucuz uçak bileti bulma şansınızı arttıracaktır. Bilet satın alırken kesin dönüş tarihinizi belirleyerek uçak bileti satın alırsanız daha ucuz uçak bileti bulma şansınız artar.

5. Direk ve Aktarmalı Uçuşlar

Kesin olmamakla beraber direk (baska bir şehirden aktarma olmadan) olan uçuşlar daha uygun fiyatlı olabilir. Gideceğiniz yönde direk uçuş(lar) var ise ucuz uçak bileti arama motorumuzu kulanırken önceki ve sonraki bir kaç gün için de arama yaparak direk uçak olup olmadığından emin olun. Direkt uçuşlu fiyatlar ile aktarmalı uçuşları karşılaştırıp fiyatı ve müsait olan uçuşları kontrol etmenizde fayda olacaktır.

6. Seyahat Tarihi Esnekliği

Eğer seyahat tarihiniz esnek ise uçuş araması yaparken alternatif tarihleri de aramanız faydalı olacaktır. Bazı hava yollarında sadece seçtiğiniz tarih için fiyat yüksek olabilir veya seçtiğiniz tarihte değil de, o haftanın farklı tarihlerinde hatta bir sonraki veya bir önceki günde ucuz uçak bileti bulma şansınız daha yüksek olabilir.

7.
Alternatif havalimanlarına bakın

Bugün hemen hemen her büyük şehirde neredeyse ikinci bir havalimanı var. Düşük bütçeli firmaların tercih ettiği bu havalimanlarından uçmak genellikle daha ucuz. Gidilecek destinasyonda böylesi havalimanları varsa tercih edilebilir. Sabiha Gökçen buna iyi bir örnek.

Haftaya İzmir’den İstanbul’a bir uçuşum var ve kalacağım yer Avrupa yakasında olmasına rağmen ben ucuz bilet bulduğum Sabiha Gökçen Havalimanına uçuyorum. Önümüzdeki ay Milano’ya gideceğim ve şehrin 3 havalimanından en ucuz bilet fiyatları sunan havalimanına bilet bakıyorum özellikle. Ucuz bilet arama motorları bu işi bizim yerimize yapıyor gerçi.

Örneğin Asya’da ucuz biletler sunan havayolu firmalarından AirAsia ülkelerin düşük bütçeli havalimanlarını kullandığından bazen 30TL’ye bile bilet bulabilmek mümkün olabiliyor. İstanbul’dan direk iİlanda’ya uçmaktansa İstanbul’dan Amsterdam’a gidip, oradan İzlanda’ya uçmak daha ucuza gelebilir.

8.
Havayollarının mail listelerine kaydolun

En ucuz kampanyalı uçak bilet fiyatları için hep tetikte olun. Promosyon uygulanan koltuk sayısı genellikle çok az olduğundan acele etmek gerekiyor. Kampanyalardan erken haberdar olmak için havayolu ve bilet satışı yapan web sitelerinin e-posta listelerine kaydolun.

İlginizi çeken bir destinasyona dair promosyonlu uçuşlar duyurulduğunda gecikmeden biletlerinizi alın. Aynı şekilde havayolu firmalarının sosyal medya hesaplarını takip edin. Bazen kampanyalar ilk önce/sadece Facebook veya Twitter hesaplarından duyurulur.

Geçen gün bir arkadaşım arayıp Madrid’e 105€’ya bir kampanya olduğunu söyledi. Haberi havayolu firmasının duyurduğu kampanya mailinden öğrenmişti. 10 dakikada karar verip biletini aldı. Aynı bilet kampanya sonrası (şimdilik) 70 TL daha pahalı.

Aklınızda kalması gereken özet; Türk Hava Yolları, Pegasus, Atlas Global, Anadolu Jet, Onur Air, SunExpress e-posta listelerine kaydolun.

9.
Uçak bileti arama motorlarını kullanın

Havayolu firmalarının sayfalarına girip nereye uçacağınızı ve tarihleri tek tek gireceğimize bu işi bizim yerimize yapan uçak bileti arama motorlarını deneyin. Tüm uçak biletleri için en hesaplı karşılaştırmaları sunan uçak bileti arama motorları sık kullanılanlara eklemeniz gereken siteler olmalı. Bilet bulmak için yapacağımız zahmetli araştırmayı bizim yerimize pratik ve inanılmaz hızlı şekilde yapıyorlar. En güncel fırsatları bulup karşılaştırıyor ve böylece en güncel fırsatları bize sunuyorlar.

İçindeki gezgini keşfet sloganıyla hizmet veren Türkiye’nin uçak bileti karşılaştırma sitesi seyahatim.com bunlardan biri. Sisteme kayıtlı tüm havayolu firmalarını, ulusal ve uluslararası ölçekte hizmet veren seçkin uçak bileti acentelerini tarayıp en ucuz uçak biletini bulup bize listeliyor. Sadece uçak bileti için değil seyahatte ihtiyacımız olan otel, kiralık araç ve turlar için de en uygun fiyatı bulabileceğimiz karşılaştırmayı yapıyor. Ücretsiz ve tarafsız olan bu site, zamandan ve paradan tasarruf sağlıyor, kullanın.

Uluslararası uçak bileti arama hizmeti verenler arasında; Amerika için ucuz bilet arıyorsanız Expedia veya Orbitz, Avrupa için ise Momondo veya Skyscanner iyi arama sonuçları veriyor.

Yurtiçi ve yurtdışı en ucuz uçak bileti bulmak için çok başarılı mobil uygulamalar var elimizde. IOS veya Android uçak bileti uygulamaları ile biletinizi dilediğiniz yerde dilediğiniz zaman arayabiliyorsunuz. iPhone telefonum ve Android tabletimde genellikle yerli uygulamalardan araştırma yapmayı tercih ediyorum.

Hava ulaşımı kullanımı her geçen gün artıyor. Böylelikle ucuz uçak bileti ve uygun uçak bilet fiyatları almanın yolları yolcular tarafından büyük merak konusu oluyor. Ayrıntıları haberimizde sizlerle paylaştık.


#Uygun uçak bileti
#Ucuz uçak bileti
#Uçak bileti
#Bilet fiyatları
6 yıl önce