|

Üniversite kayıtları nasıl yapılır? e-Devlet giriş ile üniversite e-kayıt işlemi

LYS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler üniversite kayıtları nasıl yapılır, e-kayıt nedir, e-kayıt nasıl yapılır ve e-Devlet ile e-kayıt nasıl yapılır sorularını sormaya başladı. 11-16 Ağustos tarihleri arasında alınacak olan başvuruları rahatlıkla e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceksiniz. İşte e-Devlet giriş ile üniversitelere e-kayıt işlemi...

Yeni Şafak
14:58 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:03 - 12/08/2017 Cumartesi
Diğer
Üniversite kayıtları nasıl yapılır?
Üniversite kayıtları nasıl yapılır?

Üniversite kayıtları nasıl yapılır sorusunun cevabı haberimizde. LYS tercih sonuçları açıklandı ve öğrenciler üniversite kayıtlarını merak ediyor. 11-16 Ağustos tarihleri arasında alınacak olan kayıtlar nedeniyle öğrenciler e-kayıt nasıl yapılır, e-devlet ile e-kayıt nasıl yapılır, üniversite kaydı nasıl yapılır diye merak ediyorlar. Bizler de sizler için e-kayıt ile ilgili bilgileri derledik.

Açılan sayfa üzerinden sisteme giriş yaptığınız takdirde üniversitelere e-kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.


Kayıt Yaptıracaklar Dikkat!

-Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

-Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

-Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

-Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

-Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.

-Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından
http://kamu.turkiye.gov.tr
internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

ÖSYM’den yerleştirme sonuçlarında yapılan değişikliğe ilişkin açıklama

lçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bin 110 adayın ilan edilen yerleştirmesinin değiştiğini, bin 628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma geldiğini, ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen bin 499 adayın ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşemediğini bildirdi.

ÖSYM’den yapılan açıklamada,
"8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanan 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında, adayların yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken Tablo-6C’nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde ‘ek puanlı yerleştirme puanları’ yerine ‘ek puansız yerleştirme puanları’nın kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılan güncellemede bin 110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş, bin 628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen bin 499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşememiştir. Konu ile ilgili adaylar ve kurumlar bilgilendirilmiş, yeni sonuçlar 12 Ağustos 2017 tarihi saat 11:00 itibariyle güncellenmiştir. Bu durumdan etkilenen adaylardan özür diler bilgilerine saygıyla sunarız" denildi.
#Üniversite
#Üniversite kayıtları
#e-Devlet
#e-kayıt
7 yıl önce