|

Üniversite tercih tarihleri değişti! İşte yeni LYS tercih tarihleri!

Üniversite tercihlerinin tarihi değişti. Normal şartlarda 26 Temmuz’da başlaması beklenen LYS tercihlerinin tarihleri değiştirildi. Yeni akademik takvim ise yayınlandı. İşte yeni LYS üniversite tercih tarihleri…

Yeni Şafak
13:39 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 10:40 - 24/07/2016 Pazar
Diğer

LYS üniversite tercih tarihleri değiştirildi. YÖK tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 26 Temmuz tarihinde başlayacak olan üniversite tercihlerinin tarihi değiştirildi. Öğrenciler ise büyük bir merakla LYS tercihlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki LYS üniversite tercihleri ne zaman?



Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyurulan 2016-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)tercihlerinin 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında alınmasına karar verildiği belirtildi.



YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre üniversite tercihlerine ilişkin takvimde değişiklik yapıldı. Buna göre, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyurulan 2016-ÖSYS tercihleri 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında alınacak.



Öte yandan, YÖK yetkilileri, Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 15 yükseköğretim kurumuna ait bilgilerin tercih kılavuzundan çıkarılacağını belirtti.



#LYS
#Üniversite tercihleri
#YÖK
8 yıl önce