|

Urla'da 59 yabancı uyruklu yakalandı-İzmir haberleri

İzmir'in Urla ilçesinde, yabancı uyrukluların Yunanistan'a ait adalara geçmelerini organize ettiği iddia edilen 6 kişi ile kapalı kasa bir araçta 59 yabancı uyruklu yakalandı.

Yeni Şafak
18:48 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:54 - 21/08/2017 Pazartesi
AA
Urla'da 59 yabancı uyruklu yakalandı
Urla'da 59 yabancı uyruklu yakalandı

İzmir'in Urla ilçesinde, yabancı uyrukluların Yunanistan'a ait adalara geçmelerini organize ettiği iddia edilen 6 kişi ile kapalı kasa bir araçta 59 yabancı uyruklu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Urla'dan Yunan adalarına kaçak göçmen götürüleceği bilgisine ulaşan jandarma, Gülbahçe Mahallesi'nde 35 DY 645 ve 35 ZA 984 plakalı iki otomobil ile bu araçları takip eden 35 PFA 01 plakalı kapalı kasa minibüsü durdurdu.

Otomobilde bulunan ve kaçak göçmenlerin geçişlerini organize ettikleri iddia edilen C.E, A.C, A.G, H.U, B.E. ve K.D. gözaltına alındı.

Kapalı kasa minibüste de 1 Irak, 3 Eritre ve 55 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 59 yabancı uyruklu yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İstanbul’dan yola çıkan 103 kaçak göçmen Fethiye’de yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde polisin ’dur’ ihtarına uymayarak kaçan ve ilçe merkezinde düzenlenen operasyonla durdurulan dört minibüsten Irak uyruklu 103 kaçak göçmen çıktı.Edinilen bilgilere göre; Fethiye-Antalya karayolu Çırpı mevkisinde uygulama noktasında polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan dört minibüs kaçtı. Minibüsleri takibe alan Fethiye Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, araçları çevre yolundaki Karaçulha kavşağında düzenledikleri operasyonla durdurdu. İstanbul’dan yola çıktıkları öğrenilen minibüslerde polis ekiplerince yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalıştıkları belirlenen 29’u çocuk 103 Irak uyruklu kaçak göçmen yakalandı.Polis ekipleri tarafından durdurulan minibüsleri kullanan ve organizatör oldukları iddia edilen Ö.A., N.D. ve H.Ç. gözaltına alındı. Kaçan bir minibüs şoförünün ise yakalanması için çalışma başlatıldı. Kaçakların bulunduğu minibüs, polis ekiplerinin gözetiminde emniyet müdürlüğüne götürüldü.Fethiye Emniyet Müdürlüğüne getirilen kaçakların ifade işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesine sevk edileceği, gözaltına alınan şüphelilerin ise ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

#İzmir
#jandarma
#kaçak göçmen
#yabancı uyruklu
#göçmen kaçakçılığı
#Urla
7 yıl önce