|

Ütü neden su akıtıyor?

Ütü neden su akıtır? sorusunun yanıtı haberimizde. Ütünün su akıtması ev hanımlarının en can sıkıcı problemlerinden birisidir. Peki ütü neden su akıtıyor ve bunun önüne nasıl geçilir? İşte ayrıntılar!

Yeni Şafak
14:21 - 15/11/2017 mercredi
Güncelleme: 14:38 - 15/11/2017 mercredi
Diğer
​Ütü neden su akıtır? sorusunun yanıtı haberimizde.
​Ütü neden su akıtır? sorusunun yanıtı haberimizde.

Ütü neden su akıtır? sorusunun yanıtı haberimizde. Bu sorunun elbette birden fazla cevabı var. Ütünün su akıtma problemi bir çok farklı sebepten kaynaklanıyor olabilir. Ütünün kalitesi, ütüde kullanılan su bunun en temel nedenlerindendir.

Ütüde kullanılan kireçli çeşme suyu bir süre sonra ütünün buhar deliklerini tıkar ve su ütünün kenarlarından akmaya başlar. Bunu engellemek için ütünün buhar deliklerini açmak gerekir. Peki bunu nasıl yapacağız?

İlk olarak kürdanla ütünün buhar deliklerin açılır. Sonra kulak temizleme çubuğuyla deterjanlı ılık suya batırılarak temizlenir. Ütünün tabanı kuruduktan sonra içme suyu koyularak ütü sıcaklığı maksimum yapılır.

Tüm bunları yaptıktan sonra ütünüz su akıtmaya devam ediyorsa ütünün düşüp düşmediğini tabanın ütüden ayrılıp ayrılmadığını boşlukların olup olmadığını kontrol ediniz.

#ütü temizliği
#ütü su akıtma
il y a 6 ans