|

Uzgur Camisi ibadete açıldı-Samsun haber

Samsun İlkadım Belediyesinin destekleriyle yapılan Uzgur Camisi, Vali İbrahim Şahin’in katılımıyla ibadete açıldı.

Yeni Şafak
18:29 - 26/05/2017 Friday
Güncelleme: 18:30 - 26/05/2017 Friday
IHA
Uzgur Camisi ibadete açıldı
Uzgur Camisi ibadete açıldı
İlkadım Belediyesinin destekleriyle yapılan Uzgur Camisi, Vali İbrahim Şahin’in katılımıyla ibadete açıldı.

55 metrelik minaresinin ve birçok bölümünün İlkadım Belediyesi tarafından yaptırıldığı cami, Cuma namazının kılınması ile açıldı.

“Camileri gençlerimizle dolduracağız”
Kalkanca Mahallesi Kuran Kursu öğrencisi Güzel Kuran Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Mustafa Altıkat tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan törende konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İlkadım Belediyesi ve şahsım adına camilerimizi çok önemsiyorum. Camilere ilk başta genç yavrularımızı çekebilmek adına ve cemaat sayımızı arttırmak için ilçemiz sınırları içerisinde bütün camilerimizde mutlaka bir çalışmamız olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu mabetlere verdiğimiz önem ile planladığımız projelerden biri de Karadeniz’in en büyüğü olacak cami ve külliye projemizdir. Bugün ibadete açtığımız Uzgur Camisi’nin de tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“İlkadımlılara hayırlı olsun”
Uzgur Mahallesi’nde yapılan caminin ibadete açılış kurdelesini kesen Vali Şahin, “Mübarek Ramazan ayının arifesinde ve Cuma gününde böylesi anlamlı bir buluşma için burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Doğal güzelliklerin arasında olan Uzgur Mahallemize yapılan bu caminin hanım ve erkek kardeşlerim için hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerden beklentimiz bu mabedin cemaatinin her zaman en üst sayıda olmasıdır. Yeni cami İlkadımlı kardeşlerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası protokol ve katılımcılar İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan Cuma namazını eda ederek yeni caminin içerisini gezdiler. Namaz çıkışı İlkadım Belediyesi tarafından dağıtılan yemek ile tören son buldu.

Törene ayrıca, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Müftüsü Yahya Polat, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
#Samsun
#İlkadım
#Uzgur camisi
7 years ago
default-profile-img