|

Van İŞKUR’da geçici iş kuyruğu haberi

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarda 9 ay süreyle çalıştırılacak vatandaşlar, İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yeni Şafak
17:24 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 17:40 - 28/02/2017 Salı
IHA
Van İŞKUR’da geçici iş kuyruğu
Van İŞKUR’da geçici iş kuyruğu

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarda 9 ay süreyle çalıştırılacak vatandaşlar, İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturdu. TYÇP kapsamında geçici işçi alınacağının duyurulması üzerine Van Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) binasının önünde toplanan 10larca vatandaş, kayıt yapmak ve kaydını yenilemek için uzun kuyruklar oluşturdu.


10 gün sürecek olan iş başvurusunu erken yapmak isteyen, kadın erkek onlarca kişi uzun kuyruklar oluşturdu.



İl genelinde 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği duyumunu aldıklarını belirten vatandaşlardan kimi kayıtlarını yenilemek için geldiği belirtirken kimisi de yeni kayıt yapmak için geldiğini ifade etti. Öte yandan TYÇP kapsamında her haneden 1 kişi olmak üzere başvuruların noter huzurunda yapılacak olan kura çekimi ile merkez ve ilçe belediyeleri, müftülükler, özel idarede, kamu hastaneler ile orman işletmesinde toplam 2 bin 250 kişiye 9 aylı süreyle iş imkânı sağlanacağı belirtildi.


Kayıt alan memurlar yoğun bir çaba sarf ederken, vatandaşlar işlerin yavaş ilerlemesinden yakındı.



Kayıt -

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kaydolmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için elimizde hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Bu nedenle gerek kendi kendine gerekse Kurum personeli eşliğinde, kayıt yaptıracakların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle lütfen eğitim, mesleki ve diğer bilgilerinizi tam ve eksiksiz olarak sisteme giriniz.



Kayıt Koşulları -

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları ve kayıt esnasında fiilen askerlik görevinde bulunmamaları gerekmektedir. Mesleklerinin tespitinde beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.



Engelli Kaydı -

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerin, engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az %40'ından yoksun olduklarını, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen yetkili sağlık kuruluşlarının birinden alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.



İnternet üzerinden englli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu Kuruma getirerek veya göndererek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engellilerr normal statüde işlem görecektir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmayacaktır. Süreksiz raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak egellilik derecesinin kalktığı tarihten itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından otomatik olarak normale dönüştürülecek, engelliliğinin devam ettiğine dair yeni bir rapor getirmesi halinde engelli kaydı bu rapor doğrultusunda güncellenecektir.



Eski Hükümlü Kaydı -

Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına hüküm giyenler ile Devlet memuru olmaya engel bir suçtan hüküm giyenler, cezasını infaz kurumlarında tamamlayanlar, cezası ertelenenler ve koşullu salıverilenler ya da özel kanunlarda belirtilen şartlardan dolayı istihdam olanağı bulunmayanlar veya ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklı bulunanlar bu durumlarını Cumhuriyet Başsavcılığından alınan "Tahliye Edilen Hükümlüye Ait Durum Bildirim Formu" ile durumlarını belgelendirenler eski hükümlü sayılacak olup ilgili mevzuat hükümlerinden yararlanacaktır. İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin belgelerini Kuruma getirerek veya göndererek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.



Öncelikli Gönderme Hakkına Sahip Olanların Kayıt İşlemleri -

Kamu kurum ve kuruluşlarının normal, engelli ve eski hükümlü işçi taleplerine öncelikli olarak müracaat edecek olanlar İl/Şube Müdürlüğüne gelerek Kurum personeli aracılığı ile kayıt olunması halinde öncelik hakkı içeren belgeleri ibraz edecektir. Belgeleri ibraz edememesi halinde belgeleri ibraz edilene kadar kayıtları normal kayıt olarak işlem görecektir. Ayrıca, internet üzerinden kayıt yaptıranlar ise durumlarını kanıtlayan belgeleri İl/Şube Müdürlüğüne getirerek bu durumlarını belgelendirmeleri zorunludur. Aksi takdirde sistemde normal kayıt olarak işlem görecektir.



Kayıtların Geçerlilik Süresi ve İşlemden Kaldırılması -

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren iki yıldır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına girerek iş arama durumu menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya Kurum İl/Şube Müdürlüğüne şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince, sistemden müracaatçı adına işlem yapılarak müracaat tarihinden itibaren aktife alınır. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle geçersiz hale gelen kayıtlar, kişi tarafından güncelleninceye kadar iş arayan olarak değerlendirilmeyecektir.




#Van
#İŞKUR
#TYÇP
#Başvuru
7 yıl önce