|

FETÖ-PKK ittifakını belgeleyen itiraf

Kandil'in 15 Temmuz darbe girişimini çok önceden bildiği, Van'daki bombalı saldırıda yaralı olarak ele geçirilen teröristin itirafıyla belgelendi. Talimatın Karayılan'dan geldiğini belirten itirafçı terörist, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından yeniden eylemlerin başladığını söyledi.

Yeni Şafak
07:46 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:26 - 8/09/2016 Perşembe
Diğer

Van'da Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen ve yaralı olarak yakalanan Şeroj kod adlı PKK'lı terörist M.O., hastanede kendi isteğiyle itirafçı oldu. M.O., "15 Temmuz günü darbe olacağı bize bildirildi, eylemleri kestik. Teşebbüs başarısız olunca eylemlere yeniden başladık" dedi.



Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu'nun bugünkü yazısına göre, itirafçı terörist, PKK yönetiminin, kendilerine telsizden darbe olacağını bildirdi ve eylemleri kesmeleri talimatını verdi. Talimatın Murat Karayılan'dan geldiğini belirten terörist, "16 Temmuz sabahı darbenin işlevsiz olduğunu yani püskürtüldüğünü öğrendiler. O nedenle askerlere yönelik eski notu esas alarak yeniden öldürme eylemlerine dönülmesi istendi. Yine telsiz üzerinden 15 Temmuz'da verilen notun tam tersini uygulayın denildi. Bu da en üst komutanlıktan dağıtıldı" diye konuştu.



Terörist M.O'nun ifadesinden dikkat çeken başlıklar şöyle:



  • - Bildiri, en üst karargâhtan Murat Karayılan'dan geldi.
  • - Bildiride, askerlere saldırıların bitirilmesi, saldırıların polislere olması söylendi.
  • - 16 Temmuz sabahı darbenin püskürtüldüğünü öğrendiler.
  • - Telsizden, askerlere yönelik tekrar öldürme eylemlerine dönülmesi istendi.







#FETÖ
#PKK
#Terör
8 yıl önce