|

Van'da lav silahı ve patlayıcı malzemeleri ele geçirildi!

Van'da terör örgütü PKK'ya ait bir adet lav silahı ile 60 kilogram plastik bidon ve 12 kilogram mutfak tüpü içerisinde patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirildi.

Yeni Şafak
19:32 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 16:41 - 21/10/2016 Cuma
AA

Van'da, PKK'lı teröristlere ait bir adet silah ile patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirildi.



Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının istihbari çalışmalarında, bölücü terör örgütü mensuplarının bir menfeze el yapımı patlayıcı (EYP) yerleştirdiği bilgisi edinildiği belirtildi.



Gölardı-Kurubaş Mahallesi yolu üzerinde Bakraçlı Mahallesi mülki sınırlarında güvenlik güçlerince çalışma başlatıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Bölgeye uzman ekipler sevk edilerek, emniyet tedbirleri çerçevesinde yapılan detaylı incelemede, 1 adet lav silahı, 1 adet 60 kilogram plastik bidon içerisinde amonyum nitrat ile 1 adet 12 kilogram mutfak tüpü içerisinde amonyum nitrat tespit edilmiştir. Ele geçirilen malzeme, güvenlik gerekçesiyle yerinde imha edilmiştir."



Van'da, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapan 7 kişiden 4'ü yakalandı.



Valilikten yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerine katılan ve destek verenleri ortaya çıkarma ve yakalamaya yönelik TEM Şube Müdürlüğünün yaptığı operasyonda, sosyal medya hesaplarından örgüt propagandası yapan 4 kişinin yakalandığı, 3'ünü arama çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.



Açıklamada ayrıca, silahlı terör örgütü adına eylem ve faaliyetlere katılan ve haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişinin gözaltına alındığı, 3 kişinin aranmasının sürdüğü, çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzemenin de ele geçirildiği bildirildi.




#açıklama
#Van Valiliği
#Van'da terör operasyonu
#Lav silahı
#patlayıcı
8 yıl önce