|

Verizon, Yahoo'yu 4,8 milyar dolara satın alıyor - Teknoloji haberleri

ABD'nin en büyük cep telefonu operatörü ve en yaygın internet servisi sağlayıcılarından olan iletişim devi Verizon, internet hizmetleri şirketi Yahoo'yu 4,83 milyar dolara satın alacak.

Yeni Şafak
18:50 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:48 - 25/07/2016 Pazartesi
AA

ABD'nin en büyük cep telefonu operatörü ve en yaygın internet servisi sağlayıcılarından olan iletişim devi Verizon, internet hizmetleri şirketi Yahoo'yu 4,83 milyar dolara satın alacak.



Verizon ve Yahoo'dan yapılan ortak açıklamada, her iki firmanın anlaşmaya vardığı ve Yahoo'nun hissedarlarıyla regülatörlerden onay alınması sonucunda satın almanın gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği belirtildi.



Dünya genelinde yaklaşık 600 milyon aylık aktif mobil kullanıcısı dahil 1 milyarın üzerinde insana ulaşan Yahoo'nun arama motoru, elektronik posta, haber, finans, reklam, harita, video, spor ve sosyal medya gibi hizmetleri bulunuyor.



Verizon İcra Kurulu Başkanı (CEO) Lowell McAdam, açıklamada, Haziran 2015'te Verizon'ın America Online'ı (AOL) 4,4 milyar dolara satın aldığına işaret ederek "Yahoo'yu da almamız, küresel bir mobil medya şirketi olarak zirveye çıkmak için Verizon'a rekabetçi bir konum sağlayacak" değerlendirmesini yaptı.



Yahoo CEO'su Marissa Mayer de "Yahoo ve AOL, internet-elektronik posta, arama ve gerçek zamanlı medyayı popüler hale getirdi. Yahoo, dünyayı değiştiren bir şirket, Verizon ve AOL'la birleşmesi sayesinde buna devam edecektir" ifadesini kullandı.



Ancak, Verizon'ın Yahoo'yu 4,83 milyar dolara satın alması, Yahoo'nun sahip olduğu nakitle Çinli e-ticaret devi Alibaba Group ve Yahoo Japonya'daki hisseleri ve çekirdek olmayan patentlerini kapsamıyor. Söz konusu varlıkların değerini kapsamıyor. Söz konusu şirketlerdeki hisselerin piyasa değerinin 40 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.



Satın almanın açıklanmasının ardından, New York borsasında Verizon'ın hisse başına değeri yüzde 0,8 düşüş gösterirken, Yahoo'nun hisseleri yüzde 2,6 azalış kaydetti.



Son yıllarda finansal zorluklarla mücadele eden Yahoo, geçen hafta yaptığı açıklamada, şirketin 2016'nın ikinci çeyreğindeki zararının 440 milyon dolara çıktığını duyurmuştu. Verizon'ın bu yılın ikinci çeyrek net kar ve geliri ise yarın açıklanacak.



Bu yılın nisan ayında Verizon'ın yaklaşık 40 bin çalışanı, adil olmayan sözleşme şartları ve işçilerin sağlık hizmetleriyle iş güvenlikleri gibi kalemlerde önemli kesintilerle karşı karşıya olma riskleri nedeniyle greve gitmişti.



ABD'nin son yıllardaki en büyük grevi olarak görülen ve yaklaşık 6 haftada süren eylem, Verizon yönetimiyle çalışanlarını temsil eden iki sendikanın anlaşmasıyla mayıs sonunda bitmişti.






#Verizon
#Yahoo
8 yıl önce
default-profile-img