|

WhatsApp Web nasıl kullanılır? WhatsApp indir 28 Temmuz

WhatsApp Web nasıl kullanılır? İşte bu sorunun yanıtını merak edenler haberimizden tüm açıklamaları görebilirler. Son yıllarda en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp'ın son sürümünü indirmek için gereken bağlantıları buradan bulabilirsiniz. Kullanıcıların mobil cihazlarından ve bilgisayarlarından giriş yapabildiği Whatsapp hakkındaki son gelişmeleri haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte WhatsApp Web nasıl kullanılır sorusunun yanıtı ve detaylar.

Yeni Şafak
20:22 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:32 - 28/07/2016 Perşembe
Diğer
WhatsApp Web

nasıl kullanılır?

WhatsApp indir

me işlemelerini ve daha fazlasını buradan görebilirsiniz. Dünya genelinde oldukça fazla kullanılan bu uygulamanın son sürümünü mobil cihazlarınıza (İOS, Android, WindowsPhone) indirmek için burada vermiş olduğumuz linkleri kullanabilirsiniz.

WhatsApp

'ın yeni sayılabilecek uygulamasından olan Web'in nasıl kullanıldığını ve ayrıntılı bilgileri haberimizden görebilirsiniz. İşte WhatsApp hakkındaki detaylı bilgiler ve indirme bağlantıları.



için tıkla



WhatsApp Web'e Internet Explorer desteği geldi


WhatsApp'ı bilgisayarımızdan kullanmamızı sağlayan WhatsApp Web uygulaması, son gelen güncelleme ile birlikte artık Microsoft'un internet tarayıcısı Microsoft Edge/Internet Explorer'ı da destekliyor. Chrome, Firefox, Safari ve Opera'yı ise zaten destekliyordu.



Eğer tarayıcı tercihiniz bunlardan birisiyle yapmanız gereken tarayıcıyı açıp resmi siteye gitmek ve QR kodunu telefonunuzla taratmak. Yani önce WhatsApp'ı açıp, ayarlardan WhatsAppWeb'e tıklıyoruz sonra da dediğimiz gibi bilgisayarımızda çıkan QR kodunu taratıyoruz.




Bu arada ola ki aşağıdaki gibi bir uyarı verir ve olmazsa -internette

okuduk çünkü- tüm güncellemeleri yükleyip yeniden deneyin. Bunun ertesinde düzelecek.





Velhasıl henüz denediniz mi bilmiyoruz ama bilgisayar başındayken telefonumuzun bataryasını gereksiz yere tüketmemesi babında oldukça kullanışlı bir şey WhatsApp Web. Tavsiyemiz kullanmanız yönünde.



Bu vesileyle son güncellemeyle birlikte WhatsApp'ın grup üyesi sayısını yükselttiğini de anımsatalım:










Whatsapp'a yeni gelecek olan özellikler neler?


Sesli arama, web üzerinden sohbet gibi işlevlerle uygulamayı kolaylaştıran yenilikler getiren WhatsApp, bu yıl da farklı güncellemeler alarak popülerliğini artırmayı hedefliyor. Chip'te yer alan habere göre WhatsApp'ın iOS ve iPhone sürümü için bu sene beklenen birkaç yeni özellik var.



Hedeflenen WhatsApp özellikleri



Videolu görüşme



Yeni sekmeler, yeni tasarım



Resim düzenleme



Geliştirilmiş 3D Touch (İOS)



WhatsApp'ı Android telefonlara indirmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.


http://www.whatsapp.com/android/


WhatsApp'ı İOS telefonlara indirmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.



https://itunes.apple.com/us/app/whatsapp-messenger/id310633997?mt=8


WhatsApp'ı Windows Phone telefonlara indirmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.



http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/whatsapp/218a0ebb-1585-4c7e-a9


Diğer işletim sistemli telefonlara WhatsApp yüklemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz



http://www.whatsapp.com/download/?l=tr


WhatsApp'ın yeni özellikleri


WhatsApp son güncellemesiyle birlikte Kabe, cami, tesbih ve ay-yıldız gibi İslami

emojilere

ifadelere kavuştu. Kullananların bileceği üzere bundan önce sadece Hristiyan dinine ait simgeler (kilise, haç vb.) vardı.



Yeni güncelleme ertesinde sadece İslami değil, diğer din ve inanışlara yönelik bazı ifadelerin eklendiğini de not olarak düşelim. Örneğin Sinanog, şinto, yin yang gibi semboller çarptı gözümüze. Keza bunların haricinde de surat ifadeleri olsun, spor simgeleri olsun çok sayıda yeni ifade de mevcut.





Google Play'deki son sürümü (2.12.453)

indirebilirsiniz. Eğer .apk dosyasını indirip, oradan cihazınıza yüklemek isterseniz en güncel sürüm (2.12.466)

.





WhatsApp Web kullanımı hakkında bilgiler


WhatsApp'a hem telefonunuz hem de web üzerinden erişilebilirsiniz. WhatsApp Web, akıllı telefonunuzdaki WhatsApp hesabınızın bilgisayar tabanlı uzantısıdır. Gönderip aldığınız tüm mesajlar telefonunuz ve bilgisayarınız arasında senkronizedir ve her iki cihazda da tüm mesajlarınızı görebilirsiniz. Telefonunuzda yapacağınız herhangi bir aktivite WhatsApp Web'e veya WhatsApp Web'de yapacağınız işlem telefonunuza yansıyacaktır. Şu anda WhatsApp Web sadece Android, iPhone, Windows Phone 8.0 ve 8.1, Nokia S60, Nokia S40 EVO, BlackBerry ve BlackBerry 10 akıllı telefonlarda kullanılabilir.



WhatsApp Web başka bir WhatsApp hesabı değildir. Bilgisayarınızda ve telefonunuzda WhatsApp kullandığınızda, bu iki cihazda aynı hesaba giriş yapmış olursunuz.



WhatsApp Web kullanabilmeniz için birkaç temel gereklilik vardır:



Telefonunuzda aktif bir WhatsApp hesabınız olması gereklidir.



Telefon ve bilgisayarınızda güçlü ve sabit bir internet bağlantınız olmalıdır.



WhatsApp Web'i kullanmak için web tarayıcısı olarak Chrome, Firefox, Opera veya Safari'nin en son sürümünü kullanmanız gerekmektedir.



WhatsApp Web'e başlamak için önce telefonunuz ve bilgisayarınızı eşleştirmeniz gerekmektedir:



Bilgisayarınızda web.whatsapp.com adresine gidin.



Telefonunuzda WhatsApp'ı açın.



Android, Nokia S60 ve Windows Telefonda: Menu > WhatsApp Web'e gidin



iPhone'da:Ayarlar > WhatsApp Web'e gidin.



BlackBerry'de: Sohbetler > Menu > WhatsApp Web'e gidin.



BlackBerry 10'de: Ekranı yukarıdan aşağıya çekin > WhatsApp Web'e gidin.



Nokia S40'da: Ekranı aşağıdan yukarıya doğru çekin > WhatsApp Web' e gidin.



Telefondan gelen, bilgisayarınızın ekranındaki QR kodunu tarayın.



Telefonunuzda, WhatsApp Web'e giderek Giriş yapılmış bilgisayarlar'ı görebilir veya aktif bir WhatsApp oturumundan çıkış yapabilirsiniz.



WhatsApp Nasıl İndirilir?


WhatsAppAndroid indir (Ayrıca Samsung için uygundur) linkine tıklayarak Android akıllı telefonunuza WhatsApp yükleyebilirsiniz. WhatsApp iPhone indir linkine tıklayarak iOS işletim sistemine cihaz cihazlarınıza uygulamayı yükleyebilirsiniz.



Uygulamayı yükledikten sonra telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Telefon numaranızı girdikten sonra bir doğrulama kodu tarafınıza gönderilecek bu kodu girdikten sonra arkadaşlarınız ile sınırsız bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.Akıllı mobil cep telefonlarda bulunması gereken uygulamaların başında gelen WhatsApp'ı, WhatsApp indir adresinden ücretsiz bir şekilde yükleyebilirsiniz.



WhatsApp, artık ek bir uygulamaya gerek kalmadan bilgisayardan kullanılabilir hale geldi Bunun için yapmanız gereken http://web.whatsapp.com adresine girmek. Sistem tamamen tarayıcı üzerinden çalışıyor. Bu yüzden telefonumuzdan yönetmeye devam ettiğimiz WhatsApp'ı bilgisayarımızın ekranına yansıtabliyoruz. Yani telefonumuzda da WhatsApp'ı aktif olarak kullanıyor olmamız gerekiyor.



Bunun güzel tarafı, vaktinin çoğunu bilgisayarda geçirenler, telefonlarına bağımlı kalmadan mesajlaşabilecekler. Aynı zamanda telefon klavyesine göre daha hızlı yazılabilen bilgisayar klavyesinden yazma rahatlığına kavuşacaklar.




WhatsApp Web'i Çalıştıran Cihazlar Neler?


WhatsApp Web'in çalışabilmesi için ilk şart, Chrome tarayıcı kullanıyor olmanız. Yani Safari, Firefox, Opera gibi tarayıcı kulalnanların bu hizmetten yararlanması içim Chrome'a geçiş yapmaları gerekiyor. Onun dışında iOS cihaz kullanıcıları da bu hizmetten yararlanamıyorlar. Bunun sebebi, Apple'ın getirmiş olduğu platform kısıtlamaları. Yani iPhone kullanıyorsanız, şimdilik bilgisayarınızda WhatsApp kullanamayacaksınız.



Sorunsuz bir şekilde çalıştığı cihazlara bakacak olursak, Android, Windows Phone, BlackBerry ve Nokia'nın S60 tabanlı versiyonlarını sıralayabiliriz.



Telefonunuzda WhatsApp'ı açın.


Android, Nokia S60 ve Windows Telefonda: Menu> WhatsApp Web'e gidin


iPhone'da:Ayarlar> WhatsApp Web'e gidin.


BlackBerry'de: Sohbetler> Menu> WhatsApp Web'e gidin.


BlackBerry 10'da: Ekranı yukarıdan aşağıya çekin> WhatsApp Web'e gidin.


Nokia S40'da: Ekranı aşağıdan yukarıya doğru çekin> WhatsApp Web' e gidin.


Telefondan gelen, bilgisayarınızın ekranındaki QR kodunu tarayın.


Telefonunuzda, WhatsApp Web'e giderek Giriş yapılmış bilgisayarlar'ı görebilir veya aktif bir WhatsApp oturumundan çıkış yapabilirsiniz.



NOT: Telefonunuzdaki veri kullanımı ücretini azaltmak için WhatsApp Web kullanırken her zaman telefonunuzla bir Wi-Fi ağına bağlanmanızı tavsiye ederiz.



WhatsApp Web

nasıl kullanılır? İşte bu sorunun yanıtını merak edenler haberimizden tüm açıklamaları görebilirler. Son yıllarda en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp'ın son sürümünü indirmek için gereken bağlantıları buradan bulabilirsiniz. Kullanıcıların mobil cihazlarından ve bilgisayarlarından giriş yapabildiği Whatsapp hakkındaki son gelişmeleri haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte WhatsApp Web nasıl kullanılır sorusunun yanıtı ve detaylar.


#WhatsApp Web nasıl kullanılır?
#Whatsapp
#Whatsapp indir
8 yıl önce