|

Wikipedia açılacak mı? BTK Başkanı’ndan kritik açıklama

Türkiye’de yaşanan erişim kısıtlamasının ardından BTK Başkanı’ndan kritik bir açıklama geldi. Açıklamayla birlikte kullanıcılar da ‘Wikipedia açılacak mı?’ sorusunu sormaya başladı. İşte BTK Başkanı’nın Wikipedia açıklaması...

Yeni Şafak
14:16 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:17 - 23/08/2017 Çarşamba
Diğer
BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Wikipedia ile ilgili açıklamalarda bulundu.
BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Wikipedia ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Wikipedia ile ilgili açıklamalarda bulundu ve açıklamasında “Wikipedia açılacak mı?” sorusunu da yanıtladı. Kullanıcılar ise bu sorunun cevabını merak ediyor. Peki Wikipedia açılacak mı?

Başkanı Ömer Fatih Sayan, Wikipedia'nın kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu, "Açılacak mı?" sorusunu yanıtladı.
Sitelere yönelik kapatma kararları ve
'nın açılıp açılmayacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Sayan şunları söyledi:

"Uyar kaldır mekanizmaları esas. Kapatma en son önlem. Mahkeme kararı geliyor, sitenin kapatılması gerekiyor ama biz kapatmak istemiyoruz. 4 saat içerisinde site yetkisine ulaşıp, "Gereğini yerine getirin ki biz kapatma kararını yayınlamak istemiyoruz", diyoruz. 'Buna itiraz edeceğiz' diyen siteler o yöntemi uyguluyorlar.

Yerine getirilmesi gereken hususlar var

Wikipedia ile ilgili de söylediğim şekilde, çoğu kişinin yararlandığı kaynak olarak gözükmekte. Bizim yasalarımız var. Kötü örnekleri Youtube, Twitter ile de yaşamıştık ama belli bir noktaya geldi. Bir mahkeme kararı söz konusuysa, tamamen yerine getirilmesi lazım. Mahkeme kararının tam da yetkili şekilde uygulanması noktasında yerine getirilmesi gereken hususlar var. Bugün denilen mahkeme kararı yerine getirilse şu anda Wikipedia açılır."


#BTK
#Wikipedia
#Ömer Fatih Sayan
7 yıl önce