|
Tuzağı kimler kuruyor?
Henüz koalisyon turları başlamadı ancak şu anda sadece iki koalisyon ihtimalinden söz edilebiliyor. AK Parti-MHP ile AK Parti-CHP Koalisyonu seçenekleri tartışılmaya devam ediyor. İki alternatif de elenirse, Paralel Yapı'nın ve Mustafa Koch'un çekindiği 'Erken Seçim' mecburi istikamettir!

Muhtemel bir AK Parti-MHP Koalisyonu'nun Türkiye için tek makul seçenek olduğunu ilk günden beri dile getiriyorum.

Daha ziyade içerideki Batı yanlısı çevrelerin odaklandığı alternatifin ise AK Parti ile CHP'nin koalisyon kurması olduğu gözleniyor. Bu seçeneğin hem Türkiye'ye hem de AK Parti'ye yönelik bir TUZAK olduğunu bir kere daha işaretliyorum.

AK Parti-CHP Koalisyonu'nu önerenlerin başında Kemal Derviş'in geliyor olması bile yeterince manidardır.

Küresel Baronlar'ın ve onların Türkiye'deki temsilcisi konumundaki İstanbul Baronları'nın “mutemet adamı” olan Derviş'in seçimden kısa süre önce CNN Türk'te “Koalisyon çok yararlı olur” dediğini, tam da burada hatırlayalım…

AK Parti-CHP Koalisyonu'nun kurulabilmesi için devrede olan işbu cephenin, Türkiye'nin son on yıldaki “bağımsızlık temelindeki” yeni çizgisinden çok ciddi rahatsızlık duyduğu aşikârdır.

*

Neo-Con'ların güdümündeki WINEP'in (Washington Institute for Near East Policy) “kıdemli uzmanı” ve “Türkiye Araştırmaları” programı direktörü Soner Çağaptay…

Olası bir “AKP-CHP Koalisyonu” için bakınız nasıl “fal” açıyor:

“CHP yönetimindeki Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye'deki müdahil durumunu geriletebilir. ABD politikaları ile Türkiye'yi yakınlaştırabilir…

Ayrıca, CHP yönetimindeki Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye tekrardan NATO ve AB ile yakınlaşabilir.”

Bu gibi durumlarda, “Çocuktan al haberi” diyoruz!

AK Parti-CHP Koalisyonu talebiyle nasıl bir tuzağın inşa edilmek istendiğinin farkına varabilmek için “sadece bu örnek bile” kâfidir!

Tuzağı kimler kuruyor?

*

Neo-Con “işbirlikçilerine” veya Haçlı Siyonist İttifakı'nın piyonlarına göre; “Türkiye burnunun dibindeki Suriye'ye asla müdahil olmamalıdır! Türkiye'nin Ortadoğu'da işi yoktur!”

Buna mukabil, “Atlantik'in öte yanındaki ABD; Suriye'de, Irak'ta veya Ortadoğu'da daima var olmalıdır; istediği her şeyi yapabilmelidir!”

Mesela, “Arzu ettiği her yeri bombalayabilmeli; gözünü kırpmadan Müslümanları öldürebilmeli; masum insanları, sivilleri, kadınları, çocukları katledebilmeli; sınırsızca kan dökebilmelidir!”

Ezcümle…

Türkiye'nin eskiden olduğu gibi bir defa daha ABD'nin yörüngesine girmesini ve “gizli sömürgesi” olmasını isteyen ve bunun için mücadele veren bir zihniyetten/ bir cepheden bahsediyoruz!

*

Soner Çağaptay'ın görev yaptığı şu Neo-Con güdümlü WINEP (Washington Yakın Doğu Araştırmaları Ensitüsü), ABD'nin ve İsrail'in Ortadoğu'daki operasyonlarına siyasi destek sağlama gayesiyle kurulmuştur. İsrail devletinin cansiperane destekçisidir.

ABD eski Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz, 2001 yılında WINEP'in düzenlediği bir toplantıda, Kemal Derviş'le yakınlıklarını anlatırken onun “Çok iyi bir memur olduğunu” ilan etmişti! Wolfowitz, İstanbul'a her geldiğinde Koch Ailesi tarafından ağırlanır.

Paralel Yapı'nın canla başla desteklediği 'Gayrı Meşru' Irak Savaşı'nın mimarlarından olan Wolfowitz'in WINEP'in danışmanları arasında yer aldığını buraya not edelim.

CIA'in eski başkanlarından (1993-1995) James Woolsey de WINEP'in danışmanlarındandır. Birkaç yıl öncesine kadar CIA ile bağlantılı Jamestown Vakfı'nda çalışmış olan Paralel Mister Başkaçan'ın Amerika'daki ilk işvereni de WINEP'ti!

Yeri gelmişken, Kemal Derviş'in Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlıyoruz. Brookings'in diğer Başkan Yardımcısı mı, 1995-1997 yılları arasında ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi olan 'Yahudi' Martin Indyk'tir!

29 Temmuz 2013'te ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi olan Indyk'in bir özelliği de WINEP'ın kurucularından ve “ilk başkanı” olmasıdır.

*

Kemal Derviş mi, 7 Haziran öncesinde Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinde “Olası bir CHP iktidarında dışarıdan bakanlık yapabileceğini” söylemişti! Varsayalım, CHP koalisyon ortaklığı yakalarsa, Kemal Derviş neci olacak?

Muhtemel bir koalisyonda; kendisine şapkadan bakanlık çıkmasa bile, en azından Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'li bakanların “suflörü” olacaktır!
#koalisyon
#Paralel Yapı
#ak parti
#Soner Çağaptay
9 yıl önce
Tuzağı kimler kuruyor?
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’