|
Direnişte en ucuz rol çapulçu işadamlığı

Yaşananlar elbette üzücü, yaralayıcı ama bir o kadar da öğretici.

Bazı zamanlar ve olaylar insanları test eder. Adam mı değil mi ortaya çıkar. Böyle bir zamanı yaşıyoruz.

Neler öğrenmiyoruz ki.

Her an ağzının içine uzatılmış bir mikrofonla yaşayan, kamera karşısında gününü geçiren artistlerin, iş adamı geçinenlerin bu ülke için, çevre için,

toplum için bir şeyler söylemek şimdi mi akıllarına geldi.

İçini dökmek, nefretini dile getirmek, hakaret etmek, yıkmak, bozmak için bazı artistler, gazeteciler, sendikacılar, militarist geçinenler, marjinaller, iş dünyası evet şaşırtıcı ama iş dünyası, birkaç genç delikanlı ve genç kızın iyi niyetli ve dirençli mücadelesinin arkasına sığınarak ortaya çıkma cesareti gösterebildiler.

Baktılar ki gün rol çalma günüdür,

Tam zamanı diyerek meydana indiler.

Mesela çapulcudan iş adamı olur mu sanmam ama olsa bile bunu eline pankart alarak ilan etmez herhalde diye düşünüyorduk ki, öyle olmadığını öğrendik.

Gezi bahanesi ile olaylar uzayınca iş dünyasında da kimlerin rol çalmak adına çapulculuğa meraklı olduğunu öğrenmiş olduk.

Sanılıyor ki bu halk gerçekten Aziz Nesin''in dediği gibi salak. Bunun böyle olmadığını çok kere gördük, yine göreceğiz.

Basit hareketlerle rol çalarak çapulculuğa terfi etmenin ne Gezi Parkı mücadelesini sürdüren gerçek çevreciler ne de diğer sıradan ve izleyen vatandaşlar karşısında bir değeri olmadığını anlamak çok uzun sürmeyecek.

Sanılıyor ki toz duman dağıldıktan, ortalık sakinleştikten sonra, bu ucuz kahramanlar unutulacak.Hayır unutulmayacak.

Çünkü çok iyi biliyoruz ki beylerin çapulculuğu burada söküyor.

***

IMF, Dünya Bankası''nın başkanlarını demiyorum, üçüncü dördüncü dereceden memurları karşısında, AB''den gelen sıradan temsilciler karşısında zamanında böyle bir pankart açsaydınız ya.Yürek lazım ona, adam gibi adam olmak lazım. Şimdi arkasına sığındığın birkaç iyi niyetli ama mücadelesi saptırılmış genç olduğu için taşıyabildiğin pankart şeref nişanesi(!) olarak kalacak. Dedik ya yaşananlar elbette üzücü, yaralayıcı ama bir o kadar da öğretici.

Üzüntülerimizi aşarız, yaralarımızı sararız ama öğrendiklerimizi unutmayız.

Çapulculuğunu, ucuzluğunu unutmayız, boş çerçeveyi unutmadığımız, unutmayacağımız gibi.

11 yıl önce
Direnişte en ucuz rol çapulçu işadamlığı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler