|
İnsanın yeri, yeniliğidir!

Alemde neden bulunduğunun farkında olmayan insanoğlunun binlerce yıllık serüveninin MS 2021 yılındaki ayrıntısında yaşıyoruz. Ayrıntının da ayrıntısıyız. Bunun yanında insan olarak ayrıntıların toplamının neticesiyiz. Sonu olmayan yolların yolcusu, yolları sonlandırmayanların ilk adımıyız.

İnsanız. İhsana sahip, imkana mahkum, îzandan mahrum, ilk andan menkul, nisyanla makbul, kendinde müşkül, kabrinde mahfiliz fekat insandan çok kendimizi sevmemiz dayatılıyor.

Kim mi? Sistem. Evet, aslında kendimiz. Sistem dediğimiz biziz. Belki de bu sebepten “sistemi yenilemek gerek” dendiğinde en son kendimiz kabul ediyoruz.

Şüphesiz insanoğlu, kendini yenilemekte gecikendir.

Yenilenmeyen insanın yenilmeye mahkum olması da yenilenmek ve yenilmek kavramlarının birbirini çağrıştırmasının ötesine geçmeyen algıda debelenmesinin sonucu. İnsan, yer sahibi olmalıdır. Yeni havalimanı yakınındaki arsada değil, eski ile yeninin yere basan ayaklarını sağlamlaştıran geçmiş ile geleceğin buluşma noktasındadır, insanın yeri. Yani yeniliktedir.

Yenilenmeyenin akıbeti yenilmektir. Ve elbette yenilenmeyi, eskiyi reddetme olarak görenin sonu da benzerdir.

Kendi çağını tahkir eden zamane insanının, sadece bu zamana mahsus olmadığının farkında olmalıyız. Her çağ, kendi insanının şamar oğlanıdır. Ve her insan, çağının yüküdür. Yani, ‘eskiden her şey ne güzelmiş’ efsanesinden de beri olmalı, yenilenmesi gereken.

Ne demiştik? Alemde neden bulunduğunun farkında olmayan insanoğlunun binlerce yıllık serüveninin ayrıntısının ayrıntısında yaşıyoruz. Yenilgi yenilgi büyüyen zaferlere benzer şekilde ayrıntının ayrıntısında gizlenen en büyük bilgi, her çağa hitap eden insanların, yüksünmeden, komplekse girmeden, eşyanın sırrına erip herkesi aydınlatmak değil de üzerine düşeni yapmakla mümkün olacak sırrı aşikar edecektir. Herkese açık olan bu sırrı herkesten gizleyen de ancak ve ancak insanoğlu olacaktır.

Tam da bu sebepten umudumuz insandır.

Tam da bu sebepten yenilmek ve yenilerek yenilenmek haktır.

#İnsan
#İhsan
3 yıl önce
İnsanın yeri, yeniliğidir!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti