|
Brüksel saldırısını kim yaptı?
Güne
ile başladık.


Brüksel'den ardı ardına patlama haberleri gelirken biz Meclis'teydik.



İktidar kulisinin tam girişinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile karşılaştım.



“Nasılsınız” diye sorunca, Sağlık Bakanı,

”Dünya iyi olsa biz de iyi olacağız”

karşılığını verdi.



Başbakan Davutoğlu'nun Meclise giriş yapması bekleniyordu. Protokol kapısına doğru yürüdük.



Her zaman yüzünden gülümseme eksik olmayan AB Bakanı Volkan Bozkır'ın yüzü asık, canı sıkkındı.

“Geçmiş olsun”

dedik.



“Brüksel'e yapılan saldırı Ankara'ya yapılmış sayılır”

dedi. Teröre karşı uluslararası işbirliğinin altını çizdi. Konuşma haliyle Brüksel'in merkezinde açılan PKK çadırına geldi. Volkan Bozkır,

“Bir şeyi birbirinden ayırmak gerekiyor. O çadıra Avrupa Birliği izin vermedi. Belçika izin verdi. Yoksa bizim AB ile ilişkilerimiz çok iyi bir seviyede”

deme gereği duydu.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile karşılaşınca hemen Brüksel'deki saldırıyı sorduk.

“Hollanda Dışişleri Bakanı misafirim olacaktı. Ancak bir diplomatları havaalanındaki saldırıda sırtına gelen şarapnel parçası ile yaralanmış. Aradı, 'Gelemeyeceğim' dedi. Ben de olsam aynısını yapardım”

dediğini anlattı. Çavuşoğlu, Brüksel'in merkezine açılan PKK çadırı için Belçikalı meslektaşıyla görüşmüştü. Belçikalı meslektaşına,

“Bize nezaketen değil, PKK terör örgütü olduğu için o çadır kaldırılmalıydı”

dediğini söyledi.



PKK, Ankara'da 1 ay arayla iki canlı bomba eylemi gerçekleştirdi. Sivil insanlar feci bir şekilde hayatını kaybetti. Belçika hükümeti ise 17 Şubat'ta Merasim Sokak'ta, 13 Mart'ta Kızılay'da canlı bomba eylemlerini düzenleyen PKK'yı ödüllendirircesine, Türkiye-AB toplantılarının yapıldığı binanın karşısında çadır kurmalarına izin verdi. DEAŞ, Brüksel'de saldırınca,

“Biz de Ankara'da DEAŞ çadırı mı kuralım”

sözü dillerden düşmedi.



Dünya ciddi bir terör dalgası ile karşı karşıya. “Terör silsilesi” bir Paris'ten vuruyor, bir Ankara'dan. Daha İstanbul'un yaraları sarılmadan bu kez Brüksel'den vuruyor. Dünyanın terör fay hattı kırıldı. Paris, Ankara, Brüksel, İstanbul saldırıları bu zincirin bir halkası. Küresel bir terör tehdidi ile karşı karşıyayız. İnsanlığın küresel işbirliğine ihtiyacı var.



Paris saldırılarından bir müddet sonra Brüksel'deydik. Şehir merkezinde zırhlı araçlarla, eli silahlı askerler nöbet tutuyordu. Otellerin içinde, sinema salonlarının, alışveriş merkezlerinin kapısında askerler devriye geziyordu. Saldırı Paris'te olmuş, ama Brüksel de teyakkuza geçmişti.

“Paris saldırısını gerçekleştirenlerden birinin Brüksel'de oturduğu bilgisi var. Teröristin Brüksel'e geçme ihtimali üzerine alarm seviyesi dördüncü dereceye çıkarıldı”

denilmişti. Paris saldırganı Salah Abdeslam sonunda yakalandı. Ancak Paris saldırganının yakalanmasından 4 gün sonra DEAŞ, Brüksel'e çok ağır bir terör saldırısı gerçekleştirdi.



Brüksel saldırısında iki ihtimal üzerinde duruluyor.



1-DEAŞ, Paris saldırganı Abdeslam'ın yakalanmasına misilleme yaptı.


2-DEAŞ, Paris saldırganı Abdeslam'ın itirafçı olup saldırıyı deşifre etmesi ihtimali üzerine eylemi öne çekti.


Her ikisi de olsa netice itibariyle sonuç değişmiyor. Adı ha DEAŞ olmuş, ha PKK. Yeri ha Ankara olmuş ha Brüksel ya da Paris. Sonuç itibariyle küresel terör, insanlığı vurdu. Bu terörün sorumlusu kim? Suriye, terör örgütlerinin laboratuvarı olmaya devam ettikçe insanlık tehdit altında demektir. Türkiye, Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için hava operasyonuysa hava operasyonu, kara harekatıysa kara harekatı, tampon bölgeyse tampon bölge, güvenli bölgeyse güvenli bölge önerdi. Brüksel'in, Paris'in, İstanbul'un güvenliğinin Suriye'den başladığı gerçeği kabullenilmedi. Sonuç ortada.



DEAŞ diye bir örgüt yoktu. Amerikan işgalinden sonra üretildi DEAŞ. İngiliz anahtarı gibi her kapıyı açıyor, her canı yakıyor. Suriye'deki DEAŞ'ın yüzde 85'i yabancılardan oluşuyor. DEAŞ'a batıdan en fazla katılım Belçika'dan. Fransa ve İngiltere bile çok gerilerden geliyor. Batılı ülkelerin vatandaşı olan DEAŞ militanları, Suriye'deki eğitimin ardından Batıya dönmeye başladılar. Ama DEAŞ'la bağlantıları sürüyor. Paris ve Brüksel'deki terör saldırılarını bunlar gerçekleştirdi.



Batı dünyasının kalbinden vurulduğu, Brüksel'de DEAŞ şokunun yaşandığı bir sırada ilginç bir şey yaşandı. Biri çıktı ve bu olayların failini ilan etti.



“Bütün bu terör olaylarının tek sorumlusu vardır, AKP hükümetidir”


Bu söz sizce kime ait olabilir?



A-Putin



B-Sarkozy



C-Le Pen



Hayır yanıldınız? Bu açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait. Kılıçdaroğlu, siyasi hayatının en yanlış konuşmalarından birini Brüksel saldırısı üzerine yaptı. AK Parti'yi eleştireceğim diye, Türkiye'yi DEAŞ terörünün müsebbibi olarak ilan etti. Bir anamuhalefet partisinin lideri Türkiye'ye bu kötülüğü nasıl yapar? Hele bu kişi Atatürk'ün koltuğunda oturuyorsa…



Belçika Federal Savcılık Sözcüsü Eric Van Der Sypt, Paris saldırısını gerçekleştiren DEAŞ militanlarından İbrahim Abdeslam'ın 2015 yılının başında Türkiye tarafından yakalanarak kendilerine teslim edildiğini, ancak Belçika makamları tarafından serbest bırakıldığını açıklamıştı. İbrahim Abdeslam kim mi? Brüksel polisinin düzenlediği operasyonla yakalan Paris saldırganı Abdeslam'ın kardeşi. Hani Abdeslam yakalandığı için DEAŞ, Brüksel saldırısını gerçekleştirdi deniliyor ya o kişi. Biz desek inanmaz da, Belçika savcısının açıklaması bilmem Kemal Bey için bir şey ifade eder mi?


Kemal Bey'in ilgisini çeker mi bilmem ama Brüksel'deki terör saldırısından sonra Türk makamlarına ilginç iki çağrı ulaştı.


Biri İsveç'ten.



İsveç vatandaşı olan Muhammed Qadar, Yasmin Said Ahmed ve Amin Gazeli'yi 5 Mayıs'ta yakalayıp, ülkelerine iade etmişiz.



3 ay geçmiş. Bu kez aynı üç kişiyi Kos adasından giriş yaparken yakalayıp, ülkelerine tekrar iade etmişiz.



Brüksel'de patlama olunca İsveç dün bize bu üç vatandaşının nerede olduğunu sordu.



Bir örnek de Norveç'ten.



Mamed O. isimli Norveç vatandaşını DEAŞ'a giderken, Sabiha Gökçen Havaalanında, hem de silahla yakalamış ve iade etmişiz.



Norveç ne yapmış? Serbest bırakmış.



Dün Norveç bize, Mamed O. ne oldu diye sordu?



Batı bu kadar ilgisizken faturayı Türkiye'ye kesmek niye?


#brüksel saldırısı
#terör
#chp
#avrupa birliği
8 yıl önce
Brüksel saldırısını kim yaptı?
Mansur Yavaş bu çağrıya kulak verir mi?
Kültürel dindarlık da olur mu?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’