|
Kongre 'Erdoğan' dedi

Öyle bir siyasi parti düşünün ki iki hafta içerisinde olağanüstü kongre kararı alacak, o kararla bir genel başkan ve başbakan değişimine gidecek ve tüm bunlar yaşanırken ne siyasette, ne ekonomide ne de Türkiye gündeminde olağanüstü hiçbir şey yaşanmayacak.



Evet öyle bir siyasi parti; Ak Parti.



Bir siyasi partinin de ötesinde her zaman dile getirildiği gibi bir dava. Bugünkü kongre ile bu vurgu bir kez daha anlaşıldı, anlaşılmanın da ötesinde hafızlara kazındı.



Kongrenin adı olağanüstü idi ama olağanüstü hiçbir şey yoktu.



Ak Parti'nin Türkiye siyasetine kazandırdığı

bayram havasında bir kongre

anlayışı bu kongrede de en üst seviyedeydi.



Ankara Arena Spor Salonu hınca hınç doluydu. 81 ilden gelen binlerce Ak partilinin coşkusu görülmeye değerdi.



Önce Binali Yıldırım girdi salona. Eşiyle birlikte kendisi için oluşturulan platformdan yürüyerek partilileri selamladı.



On dakika sonra da Ahmet Davutoğlu. Binali Yıldırım, kapıda karşıladı Davutoğlu'nu. Asıl olansa Davutoğlu'nun eşiyle birlikte kongrenin yapıldığı salona girmesiyle yaşandı. Büyük bir coşku vardı tribünlerde, fonda ise "Davutoğlu Ahmet Hoca" nağmeleri. O nağmeler yediden yetmişe salonu dolduran herkesin dilindeydi.



İki ismin de vereceği mesajları merakla bekliyorduk. Önce Ahmet Davutoğlu çıktı kürsüye.

Bu bir veda değil, vefa kongresidir

cümlesi özetliyordu her şeyi. Ak Parti'nin sadece bir siyasi parti olmadığını, bir dava olduğunu ve makamların da ne olursa olsun davanın önüne geçemeyeceğini izahıydı bu ansiklopedi misali tek cümle. Yapıcı bir o kadar da partililer arasındaki bağı temsil ediyor, Ak Parti'nin ve bu partiye gönül verenlerin ruhunu, en sade ve açık bir şekilde özetliyordu.



Sonra Binali Yıldırım geldi. Hem iki başlılık üzerinde çokça durdu hem de iki başlık. O başlıklardan ilki terörle mücadele, ikincisi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.



Yeni Anayasa'nın olmazsa olmaz olduğu ve başkanlık sistemine acilen geçilmesine yönelik sözleri bundan sonraki sürecin de izlerini taşıyordu.



Yürülükte olan parlamenter sistemin en somut olumsuz örneğiydi bu kongre. Halk tarafından seçilmiş başbakan ve halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanı ne kadar uyumlu olursa olsun tıkanıklık bir yerde bu uyumu vuruyordu. Yakın tarih bunun örnekleri ile doluydu ve Binali Yıldırım da bu durumun çok iyi farkındaydı. Onun için bir kaç kez sordu salona:

Başkanlık sistemine hazır mısınız?

diye



Kongrede Divan Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasında da aynı vurgu vardı.

AK Parti'nin tek bir lideri vardır, o da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır

sözleri bu kongreyi farklı yere koyan cümlelerden bir diğeri idi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesjına da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. O mesajı partililer ayakta dinledi. Salonda büyük alkış alan mesajla Erdoğan AK Parti ile görevi gereği bağı kesilse de gönül bağının sürdüğünü ve süreceğini söylüyordu.

Kısa zamanda Cumhurbaşkanı'yla siyasi kadrosu arasındaki iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum

cümlesi partideki bundan sonraki mesainin de neye ayrılacağının sinayli niteliğindeydi. Davutoğlu'na teşekkür ettiği mesajla aynı zamanda yeni başbakana da ilk görevini hatırlatmış oldu:

Yeni Anayasa'yı getir ve sistemi değiştir.


Sadece isimlerin değil, kongre salonunu dolduran binlerin astıkları pankartlarda da Erdoğan vurgusu hep ön plandaydı. Ve bu olağanüstü kongreyi özetleyen pankart;

Mesele koltuk değil siz hala anlamadınız mı?

oldu. Tek cümle aynı amacı taşıyan iki farklı gruba net bir mesaj veriyordu. Dünün gezicilerine ve bugünün pelikancılarına

yıkamazsınız

bağırıyordu.



Velhasılı...



Şu çok açık bir şekilde görüldü. Ak Parti bu kongre ile yeni genel başkanını ve partinin en üst karar alma organını seçti. Eyvallah... Ama bundan daha da önemlisi bu partinin değişmez liderinin Erdoğan olduğu ve bu konuda bir seçimin yapılamayacağı vurgusu daha belirgindi. Hem halef-selef genel başkanların, hem parti kurmaylarının en önemlisi de salonun verdiği mesaj şu oldu:

Erdoğan olmadan bu dava olmaz, bu dava olmadan da Yeni Türkiye kurulamaz!


Yani kongre

Erdoğan

dedi ve Erdoğan kongrenin önüne geçti.



Hayırlı uğurlu olsun...


#Kongre
#AK Parti
#Erdoğan
8 yıl önce
Kongre 'Erdoğan' dedi
Kara dinlilerle milletin savaşı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…