|
Bir musibet!
Trabzonspor'un ilk etap Hollanda kampında oynadığı iki hazırlık maçını çıplak gözle izledim. Bu maçlara göre UEFA Avrupa Ligi 2. Ön eleme maçlarında karşılaşılan Lüksemburg temsilcisi Differdange 03 takımı, tam anlamı ile hazırlık maçlarında Trabzonspor'un rakipleri gibi antrenman takımı kıvamındaydı.

Rakibi karşısında Trabzon'da oynanan ilk maçta tek bir olumlu gol pozisyonu yakalayamayan Bordo-Mavili takım, dün akşam genel olarak ne yaptığını bilen futbolcusunun ilk maça göre daha fazla inisiyatif kullandığı bir müsabaka oynadı.

Hani; “Bir musibet, bin nasihatten evladır” sözünden yola çıkarsak, bir düzine futbolcusu listede yer almayan Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze, taşları yerli yerine oturtmaya başladı. Savunma bloğu önünde ilk maçta oynamayan Constant ve Medjani'yi yerleştiren Gürcü teknik adam, Mehmet Ekici ile takımı üçüncü bölgeye taşıma düşüncesini bu futbolcu ile zaman zaman hayata geçirirken, kalesinde gördüğü tehlikeler kendi takımı hücuma çıkarken kaybedilen toplarla yaşadı. Sonuçta gol de Medjani-Constant ikilisinin ortaklaşa kaybettiği top sonrasında oldu.

Son iki sezondur gruplardan çıkma başarısı göstermesinin yanı sıra ülke puanına da önemli katkı sağlayan Trabzonspor, bu iki maçla ciddi anlamda kendisini tartma fırsatı buldu. Mustafa Yumlu ile güçlenen savunma bloğunun orta alanda Mehmet Ekici'nin oyun anlayışını bu bölgede rakibi karşılayacak futbolcu ile desteklemesi, kenarlarda Sefa ve Yusuf'un değişkenliğine santrafor anlamında Cardozo'yu, Waris veya Yatabare ile destekleyecek olan bir anlayış, Bordo-Mavili takımı zirve için yarışmacı bir takım haline getirebilir. Bu maçlar Şota için ölçü olmamalı. Sadece elindeki görüntüler maçları iki türlü oynayan ama ikisi de pek iç açıcı olmayan iki maçın donesi…

Dedik ya ; ”Bir musibet bin nasihate evladır”
#Trabzonspor
#uefa
#Differdange
#Cardozo
٪d سنوات قبل
Bir musibet!
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler