|
Hakem kararıyla infaz
Futbolcuya borcu olmakla - olmamak ikilemi içinde sağlıklı açıklama yapamayan bir yönetim kurulu, ne zaman nasıl olduysa girdiği travmadan çıkamayan sportif direktör ve teknik adam, külhanlığı! rakibe değil soyunma odasında takım arkadaşına yapan futbolcunun ödüllendirildiği bir yapıda birliğini ve dirliğini sadece saha sonuçlarına ihale edersen sıkıntıya düşersin.

Rakibin Konya ve kendi evinde oynadığın maça tek forvetle çıkıp, golü arkadan gelecek oyuncularla bu tek forvete bağlıyorsun. Yetmedi alan savunması yapıp arkada çoğalan rakibin karşısında savunmanı ikinci bölgeye çekerek gole davetiye çıkartıyorsun.

Bu konuda geçen haftadan ders alması geren Trabzonspor, sistem olarak bir değişiklik yapmazken, başarının gelmesini oyuncu değiştirmekte aradı. Oyuncular değişti ama, değişen sadece ikinci bölgede Okay ve Medjani'nin oynamasıyla takımın direnciydi. Direnç konusunda sıkıntı olmasa da takımın üçüncü bölgeye taşınmasında yetersiz olan Marin'in katkısız kalması Trabzonspor'un enerji kaybına neden oldu.

İlk yarıda tek gol pozisyonunu 26. dakikada yakalayan Trabzonspor, her ne kadar ikinci yarıya iştahlı başladıysa da başta da belirttiğimiz zaafını ortaya çıktı ve hakem Süleyman Abay'ın çaldığı hayali penaltıyla cezalandırıldı!..

Aynı Süleyman Abay'ın, Erkan Zengin'e yapılan penaltıyı es geçmesinden sonra Trabzonspor, kale alanına bir sürpriz ismi göndermenin mükafatını eşitliği yakalayarak aldı. Önce, alan savunmasını iyi yapıp hakeminde katkısıyla oyunu soğutup, Trabzonspor'un oyunu üçüncü bölgeye taşımasını engelleyen konuk ekip penaltı golünden önceki pozisyonun benzerinde üstünlük sağladı. Sonrası mı? Trabzonspor adına koca bir hiç...

Arkadaş; aynı sistemi farklı isimlerle sürdürerek farklı sonuç alamazsın. Her zaman kadronda bir fazlalık olmalı. N'Doye'yi çıkartıp, Cardozo'yu koymakla neyi değiştireceğini hesapladın? Her takıma Beşiktaş, gibi oynayamazsın… Şişirme toplarla da sonuç üretemezsin…

Bu neyin kafasıdır!... Hakemler mi? Ben ümidi çoktan kestim...
#Hakem kararı
#Trabzonspor
#Erkan Zengin
9 yıl önce
Hakem kararıyla infaz
İslam"ı kapital/izm/e biat ettirmek
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir