|
Moral ve güven adına
Hakeme ihtiyaç duyulmayan bir maçı bu denli içinden çıkılmaz hale sokup, tribünleri galeyana getirmeyi başaran Tolga Özkalfa'yı gerçekten kutlarım! Bir maçı çığırından çıkartmak için ne gerekliyse onu yaptı ve daha ilk haftada Trabzon'u yüksek gerilim hattının içine soktu. Yazı sonunda ele almamız gereken konuyla başladığımız yazının oyun bölümüne gelince….

Bir tarafta oturmuş kadrosundan gönderilenleriyle iskeleti bozulmuş, kalanlarla başarmak zorunda bırakılmış Bursaspor, diğer tarafta geçen yıl denenenleri göndermiş yerine iddiasını sürdürmek için daha güçlü isimleri kadrosuna katmış Trabzonspor…

Bireysel olarak baktığınızda isim ve güç olarak rakibine üstünlük sağlayan Trabzonspor, oyunun büyük bölümünde rakibine oyun üstünlüğünü ve sonuç üstünlüğü sağlayamadı. Oyunu kendi alanında kabul edip Sercan, Advincula ve Josue ile kontratağa çıkıp sonuç yakalamaya çalışan konuk ekip karşısında ikinci bölgeyi rahat geçmesine rağmen; üçüncü bölgede Erkan ve Yusuf'un oyunu içeri kat ederek oynamaya çalışmayı başaramadı. Kale alanında yalnız kalan Cardozo kendi alanında topla buluşamadı ve top almak için bölgesini terk edince Trabzonspor'un sonuç üretmesi bu şekilde mümkün olmadı.

M'Doye'nin oyuna girmesiyle değil de, Trabzonspor'un çok adamla üçüncü bölgeye geçişinin etkinliği duran toptan yakalanan golden sonra tribünleri de hareketlendirdi, futbolu da seyir zevki yüksek bir hale getirdi.

Erkan'ın tribünlerle barışma adına attığı gole takılı kalmadan, kalesinde 10. dakikada direkten dönen top pozisyonu dışında sıkıntı yaşamayan Trabzonspor, öne geçtikten sonra oyun olarak da oyuncu gücü olarak da ayakta kaldığı gibi ilerisi için de önemli mesajlar verdi.

Her zaman dediğimiz gibi; Ne kadar güçlü oyunculardan oluşursan oluş, öncelikle takım olmak zorundasın. Takım olunca sürekliliğin de olur…
#Tolga Özkalfa
#Trabzonspor
#süper lig
9 yıl önce
Moral ve güven adına
Sanatçının kendi Yaratıcısı’nı bilmesi
FETÖ davalarında bir başka tuzak daha
Hangisi, faşist rejim?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor