|
Zeki ve Yusuf
Bu tür maçların avantajlı takımları her zaman favori olmayan takımlardır. Gündüz maçında Kayseri Erciyes'in Kasımpaşa karşısında giderayak galibiyeti kaçırmasının ve maçı berabere bitirmesinin tartışması devam ederken, aynı atmosfer ve düşüncede Trabzonspor, Balıkesirspor maçı başladı.

Küme düşmeleri garanti olan takımların formasını giyen futbolcular takımları küme düşsede kendileri Süper ligde kalma çabası içinde olurlar ve bu tür takımların ne zaman ne yapacağı belli olmaz.

Trabzonspor, biz ısrarla yazsak ta teknik direktörünün reddettiği hazırlık maçlarından birini daha oynadı. Kaleci Onur, bir aydır takımla maç antrenmanı yaparken sağlık kurulu tarafından onay verilmediği saçmalığı ile tribünde otururken, büyük beklenti içinde olunan Deniz ve Erkan'da tribündeki yerini aldı. Sakatları ve cezalıları nedeniyle kısıtlı olarak edlandırılan kadroda 7 ayın üç ayını tribünde, dört aydırda sadece antrenmanlarda görünen Zeki'nin sağ kenarda, Mustafa Akbaş'ın sol kenarda savunma yaptığı Trabzonspor'da prangalarından kurtulan Yusuf Erdoğan, kırk metre yerine koşmak yerine yirmi metrede koşunca üretkenliği de arttı.

Starlarını evde bırakıp mütevazı görüntüsü ile sadece futbol oynamaya çalışan konuk ekip karşısında Özer ve Mehmet Ekici ile oyunu forse etmeye çalışan Trabzonspor, geriye düşmesine rağmen özellikle Yusuf'un üçüncü bölgede etkin ataklarıyla rakibini zorladı, sonra da sonuca gitti. Bordo Mavililer rakiplerini üçüncü bölgeye hapsedemeyip, vites büyütemeyince konuk ekibin oyuna ortak olmasına neden oldu. Maçın ilk yarısında vasatı aşamayan ev sahibi, ikinci yarının ilk çeyreğinde etkin bir futbol sergilerken, özellikle çabuk ataklarında farkı arttıracak pozisyonlarda buldu. Ama sadece buldu sonuç üretemedi. Trabzonspor kaçırdıkça Balıkesir oyuna tutundu ve sonuca giderek bir puanı kulağından tuttu ama 85. Dakikada sahneye ikinci bir Trabzonspor patentli futbolcu Yusuf çıktı ve Cardozo'ya, Zeki'ye nezire edercesine yaptığı asistle galibiyeti kopardı ve Erkan, Yusuf tartışmasına da bana göre noktayı koydu.

Sonuçsal olarak futbol adına üretkenliği olmayan bir gecede, “al gülüm, ver gülüm” muhabbeti ile Trabzonspor'un kahır haftalarından biri daha geride kaldı.

Her ne kadar tepki topladığı tribünler önüne 7 ay sonrada olsa dönüş yapsa da ikinci golde ki katkısının yanı sıra ürkekliğini bir kenara bırakırsak Zeki Yavru'nun moral gecesinde Trabzonspor'da moral buldu.
#Trabzonspor
#Yusuf Erdoğan
#Kasımpaşa
9 yıl önce
Zeki ve Yusuf
Taş yerinde ağır
Köprü
Yenildiler
Jeopolitik buhran
Ortadoğu’da bölgesel savaşın yeni aşaması