|
Avrupa için önemli adım

Bir tarafta sezonun ilk yarısına ters orantılı olarak, ikinci yarının ilk üç maçını galibiyetle kapatmış, takım olma yönünde olumlu gelişmeler yaşayan moralli Trabzonspor, bir diğer yanda Avrupa'daki başarısına rağmen son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla moral motivasyonunu kaybedip, adeta içine kapanan Osmanlıspor.



Sezonun 20. haftasına 27 puanla giren her iki takım için bu maç hem üç puan, hem de klasmanda kendisini daha üst sıralara taşıyarak Avrupa için iddialı konuma gelmek için önemliydi.



Savunma bloğunun önünde takımın direnci ve mücadele gücünü yüksek tutmak için görev yapan Okay, Onazi ve Yusuf Yazıcı karşısında Musa ve Mehmet Güven'in mücadele ve top kullanmadaki yetersizliği ev sahibi takımın en büyük eksiğiydi. Trabzonspor, Onazi'nin top kullanma becerisi, Okay'ın yüksek temposu ve diğer maçlara oranla düşüş gösteren Yusuf Yazıcı'nın üçüncü bölgeye taşıdığı toplarla etkili oldu ama sonuca Uğur'un uzun topunu kovalayan ve düzgün bir vuruş yapan Olcay Şahan'la gitti.



Maçın geneline baktığımızda oyunun temposunu ve oyun gücünü yapılan değişiklikler belirledi. Maçın ilk yarısında oyun kurgusunu iyi uygulayıp pas yüzdesini yüksek tutan Trabzonspor, hem mücadele gücü yüksek, hem de pas bağlantılarını kusursuz yaparak Onur'da sonuçlanan iki pozisyon dışında kalesinde tehlike görmedi.



Ne zaman ki, rakip savunmayı arkaya yaslanmak zorunda bırakan Castillo çıkıp, Yusuf Yazıcı'nın sol kenara gelmesiyle Trabzonspor'un ilk yarıdaki kurgusu bozuldu. Orta alanda Okay'ın yükünü azaltmak için oyuna giren Medjani, orta alanda direnci arttırdıysa da, bozulan kurgu Osmanlıspor'un savunma hattını daha öne taşımasını sağladı. Musa'nın oyundan çıkmasından sonra hücum hattını Ndiaye, Webo, Bifouma ve Regattin'den oluşturan Osmanlıspor, arkadan atılan uzun toplarla Trabzonspor'u arkaya yaslanmak zorunda bıraktı.



Özellikle son yirmi dakika oyun, her ne kadar Trabzonspor ceza alanı içinde ve çevresinde oynandıysa da savunma güvenliğini çok adamla sağlayan bordo-mavili takım, kaptanı ve kalecisi Onur'un da kritik kurtarışlarıyla kendisini üst sıralara taşıyan ve Avrupa iddiasını güçlendiren bir galibiyet aldı.




#Trabzonspor
#Avrupa Kupaları
#Osmanlıspor
7 yıl önce
Avrupa için önemli adım
Memurlar ve işçiler arasındaki 14 önemli fark
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?