|
Birlik ve dirlik için

Geçen hafta önce yönetim içinde yaşananlar, ardından Antalya mağlubiyeti Trabzonspor"un iç barışını ciddi anlamda bozan gelişmelerdi.

Akhisar Belediye maçı öncesinde Trabzon"a gelen Başkan Sadri Şener"in yönetim kuruluna çektiği ince ayarla bilinmezlerin karanlığında maça çıkan Trabzonspor için, birliğin ve dirliğin saha sonuçları ile başlayacağı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sevdası olan taraftarının bile terk etmeye yüz tuttuğu Trabzonspor, tüm silahları ile ligin mütevazı takımı Akhisar karşısına çıktı.

Geçen hafta sahada gördüğümüz Volkan, Olcan ve Celustka kadroda bile yok. Dört gözle beklenen Colman sahada, Adrian ve Sapara"da yeşil çimlere ayak basan ilk kadronun içinde.

İlk bakışta 4-4-2 tertibi ile görünse de, 4-2-3-1 düzeni ile sahaya yayılan Trabzonspor, etkin başladığı maçın ilk dakikalarında skor rahatlığını kolay elde etti. Sonrası ise pas yüzdesi yüksek olan futbolcularla Trabzonspor için rahattı ve bu rahatlık içinde ilk yarı onlar adına iyi geçti.

Özellikle Colman"ın orta alanın her tarafında takımı rahatlatan hamlelerine, Adrian"ın hücum organizasyonlarının içinde başarıyla yer alması. Trabzonspor"un oyun üstünlüğünü de beraberinde getirdi.

İkinci yarıda Trabzonspor"un oyun üstünlüğünü skor farkına da yansıtacağı beklenirken Bordo Mavililer anlamsız bir tutukluk içindeydi. Pas bağlantılarının yapılamamasının yanı sıra hücum organizasyonlarını da sadece kontrataklara bağlayan Bordo Mavililer karşısında konuk ekip tüm riskleri alarak gol aradı ve ikinci yarının başında hem golü hem de morali buldu.

Savunma özelliği fazla olmayan Trabzonspor"un orta alanı ile savunma bloğu arasında ki olması gereken dayanışma sağlanamayınca Akhisar ciddi anlamda tehlike yarattı. Dayanışmadan uzak, rakibe alan daraltmada yetersiz, doğru yerlere doğru hamleler yapılmasında beceriksiz her şeyden önemlisi herkesin durarak oynama alışkanlığı Trabzonspor"un takım olgusunda ciddi sorunları olduğunun göstergesiydi.

Oyunun son bölümlerinde bu oyun şablonuna birde düşüncede korkaklık eklenince, maç bitmek bilmedi. Aslında iyi başlayan oyun kabusa dönüştü…

Şu futbolcu şunu yaptı, bu bunu yaptıdan çok, Trabzonspor"un takım olarak ne yaptığı sorgulanmalı. Birliğin ve dirliğin sağlanması adına önemli bir maçın güven bunalımı içinde tamamlanması gerçekten düşündürücü…

11 yıl önce
Birlik ve dirlik için
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset