|
Bu anlayışla asla!

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinin gölgesinde ligin 6. Haftasının açılış maçında Trabzonspor’un belirsizliğinin giderilip giderilmeyeceği, konuk Alanyaspor’un, geçen hafta aldığı ağır yenilgiden sonra rotasyonlu kadrosunun ortaya neler koyacağı merakını içinde barındıran bir maç oynandı Trabzon’da.

Geçen haftaki kadrosundan sadece bir değişiklik yapan ev sahibi ekip karşısında 4 değişiklikle Trabzon’a gelen ve bu değişikliğin faturasını ilk yarım saatte ağır ödeyen konuk ekip, ilk yarıda sadece iki pozisyon bulup bunların ikincisinde uzatma dakikalarında golü bulurken, Trabzonspor, kopardığı maçı ikinci yarıda amatörce bir anlayışla kaybetti.

Maça hızlı başlayıp, Sosa-Kucka ikilisinin orta sahadaki organizatörlüğünde özellikle Abdulkadir başta olmak üzere Yusuf ve Olcay ile üçüncü bölgeye yerleşen Trabzonspor, Kucka ile kilidi açıp Burak Yılmaz ile üç farklı öne geçerken, ikinci yarıda temposunun düşmesine seyirci kalan kenar yönetimiyle maçın faturasını ağır ödedi.

Trabzonspor, geçen haftalara oranla maçın başında hem daha ekonomik oynadı, hem de pas bağlantılarındaki başarısının yanı sıra rakibinin arkaya yaslanmasının avantajını da iyi kullandı. Bordo-mavililer, agresif oyununun kazanımlarıyla oyunu yirmi metrelik üçüncü bölgeye taşıyıp sonuç üretmekte zorlanmadı.

Maçın 39. dakikasında Saffet Susiç’in yaptığı iki değişiklik hem yanlıştan dönüşüydü, hem de takımının ikinci yarıda bulduğu gollerle maça tutunmasının göstergesiydi. Konuk ekibin kaybedecek bir şeyinin olmadığı dakikalarda hızlı çıkışları Kucka ve Sosa’nın arkaya dönüşlerinde ki eksikliği, Durica-Okay ikilisinin kademede ve adam paylaşımındaki sıkıntıları Trabzonspor’un başına çorap örmeye yetti.

Oyun kontrolü ve taraftar avantajını elinde bulunduran bir takımın, net skoru yakalamasından sonra böylesine bireysel hatalardan kaynaklanan goller yemesinin hala takım olma yolundaki sancılarının göstergesiydi.

Böyle bir maçın teknik analizi nasıl olur bilmem ama bildiğim bir şey var ki o da; özgüveni yüksek ve tecrübeli futbolcuların ağırlıkta olduğu Trabzonspor’da oyuncular maçın ağırlığını kaldırdı ama karşılaşmaların ağırlığını kaldırmayan tek bir isim var ki, O’da Ersun Yanal’dı.

Susiç, oyuncu değişiklikleriyle üç farklı mağlubiyetten galibiyete ulaşırken, Ersun Yanal, oyuncu değişiklikleriyle Alanyaspor'un kazanmasına zemin hazırladı…

#Trabzonspor
#Alanyaspor
7 yıl önce
Bu anlayışla asla!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset